30 / 04 / 2024

Eskişehir'de dönüşüm belirsizliği!

Eskişehir'de dönüşüm belirsizliği!

Kentsel dönüşümde belirsizlik yaşandığını söyleyen Fevziçakmak Mahallesi Muhtarı Ayşe Çıraklı, karar verilmesine rağmen uygulama konusunda sık sık değişiklikler yaşandığını, vatandaşın sorularına verecek cevap bulamadıklarını kaydetti.



Fevziçakmak Mahallesi Muhtarı Ayşe Çıraklı yaptığı açıklama ile kentsel dönüşüm için belirsizlik yaşandığını belirtti. Karar verilmesine rağmen uygulama konusunda sık sık değişikliğin olduğundan dert yandı. 


Mahalle halkının kentsel dönüşüm konusunda kendisine gelerek bilgi almak istediğini belirten Muhtar Ayşe Çıraklı, 'Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'la yaptığımız görüşmeden sonra Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile de görüşmemiz gerektiği söylendi 86 yılında alman kararla itiraz olmuş mahkeme mahallenin genelinde 10-C imar planı uygulamasını iptal etmiş. Bize, sorduğumuzda 18'lik uygulama yapılacağı söylendi sonra oda değişti" dedi.


Mahallesinin Fabrikalar bölgesinde ki gibi modern bir hale getirilmesi için uğraş verdiklerim ifade eden Ayşe Çıraklı; "Mahallemizde farklı alanlarda farklı kat izni bulunuyor. Kentsel dönüşüm üç aşamalı yapılacak dendi. Ancak şu an ki belirsizlik nedeni ile ne olacağım bilemiyoruz" dedi.


Eskişehir Şehir Gazetesi




Geri Dön