01 / 07 / 2024

Esnaf için yeni destekler gelecek mi?

Esnaf için yeni destekler gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde 29 Nisan tarihinden itibaren bir kez daha tam kapanmaya geçileceğini açıkladı. Açıklama sonrasında esnaf bir çok konuyu merak etmeye başladı...




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde 29 Nisan'dan itibaren tekrar kapanmaya gideceğini duyurmasından sonra esnaf da merak içerisine girdi. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; esnafa yeni destek paketleri gelecek mi? Yeni düzenlemeler olacak mı? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü  Faruk Erdem, A Haber yayınında bu konulara açıklık getirdi.

Esnaf için yeni destekler gelecek mi?

Esnafa yeni destekler gelecek mi?

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem'in kapanma açıklamasından sonra  esnafa yeni desteklerin gelip gelmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu. 

Erdem: "Biz kendi kişisel tedbirlerimizi almazsak bu maliyeti hep beraber ödemek zorunda kalıyoruz. Şimdi bu maliyeti tüm Türkiye çekmek zorunda kalacak. İnşallah bu kapanma son olur. Destekler noktasına geldiği zaman yeme-içme sektöründe büyük bir değişiklik olmayacak. Onlar kısmi kapanma döneminde paket servis yaptıkları için işlerine devam edecekler.

Öteki işleri yapan AVM'ler, berberler, kuaförler ve diğerleri kapanacak. Bunların tamamı tam kapanmaya girecek. AVM'ler ile ilgili kira sıkıntısı var. Ciro yapmıyor, iş yapmıyor ama kira aynı şekilde devam ediyor. Ciroya göre kira alınması yönünde bir talep var. Bir kira desteği orada bekleniyor. Hem cari ödemeler var hem de yapılandırma ile vergi, SGK borçlarının taksitleri geldi. Onlarla ilgili bir erteleme talebi var.

Bunun yanında banka borçlarının 6 ay daha ertelemesi talebi var. Bu hükümetçe değerlendirilebilir. Burada devletin alacakları ile ilgili bunlarla ilgili bir karar vermesi bekleniyor. Diğer hususlar ise karşılıklı konuşularak halledilecek diye düşünüyorum.

Turizm sektörü ve ulaşım meselesi konusunda da olumsuz etkiler olacak. Ama bayramdan sonra güzel günler bizi bekliyor. Ben öyle ümit ediyorum. Türkiye'de hem tedarik hem de üretim noktasında bir kısıt olmuyor." dedi.

Kiracı esnafa yeni destek!

Esnafa kira desteğinde yeni fırsat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön