13 / 05 / 2024

Esnaf yeni eğitim-öğretim yılı alışverişlerinde 40 milyar lira ciro bekliyor!

Esnaf yeni eğitim-öğretim yılı alışverişlerinde 40 milyar lira ciro bekliyor!

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde yaklaşık 18 milyon ile üniversite düzeyinde de 8 milyon öğrencinin okulların açılmasını bekliyor. Esnaf ve sanatkarlar 40 milyar lira civarında ciro bekliyor. İşte haberim devamı..



Kırtasiye sektöründeki tehlikeye dikkat çekti

Okulların açılmasına kısa bir süre kalmışken piyasadaki hareketlilikle birlikte artan kırtasiye alışverişleri konusunda velilere ve öğrencilere uyarılarda bulunan Palandöken şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu yıl yükselen fiyatlarla birlikte özellikle kırtasiye sektöründe ucuz ama kanserojen ve ağır metal oranı yüksek ürünler fırsatçılar tarafından sezonluk olarak piyasaya sürülebiliyor. Kırtasiye malzemesi alınırken sezonluk olarak Uzak Doğu ülkelerinden getirilen ürünlere itibar edilmemeli. Rengarenk ve süslü kırtasiye malzemelerinin dış görünüşüne adlanılmamalı.” Diyerek kırtasiye sektöründeki tehlikeye dikkat çekti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken şu sözlerle devam etti: “ Tüm kırtasiye malzemelerinde yer alan logolarda AB kalite işareti olan 'CE' belgesinin varlığı mutlaka olmalı, ürünlerin yanma, zararlı maddelerden korunma gibi kimyasal testlerden geçtiği kontrol edilmeli. Vatandaşlarımız bu eğitim-öğretim dönemde doğru ve güvenilir adres olan kırtasiyeci esnafımızdan gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilir. En güvenli malzemeler sezonluk satıcılarda değil mahallenin kırtasiyeci esnafında bulunur diyerek sözlerini bitirdi.

CarrefourSA’da internet kırtasiye ürünlerinde dev indirimin yanında 60 TL indirim! 1 Eylül 2022 Fiyat listesi…

2 gün boyunca şarj etme derdini ortadan kaldıran Galaxy A73, 3 Eylül 2022 fiyat listesiyle karşınızda…

Veliler bu fırsat kaçmaz! 02 Eylül 2022 Migros fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön