04 / 05 / 2024

Esnafa müjde! Dev kredi desteği

Esnafa müjde! Dev kredi desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnafa 100 milyar lira tutarında verilecek olan kredi paketine yönelik önemli açıklamalar yaptı. 



Bakan Nebati, Twitter üzerinden esnafa yönelik verilecek olan 100 milyar lira tutarındaki kredi paketine ilişkin detayları verdi. 

Bakan Nebati sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5’lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girdi.
Böylelikle, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e çıkartıldı.
Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilerimize kullandırılan Geleneksel (Yaygın) Bitkisel Üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin TL’ye çıkarıldı.
Esnafımıza, çiftçimize, gençlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etmekteyim."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön