08 / 05 / 2024

Essenora projesine binden fazla talep geldi!

Essenora projesine binden fazla talep geldi!

Gaziosmanpaşa ' da 160 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek olan Essenora ' ya binden fazla talep geldi. Projenin yüzde 40 ' ı hak sahiplerine verilecek...



Gaziosmanpaşa'da 160 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek olan Essenora'ya binden fazla talep geldi. Projenin yüzde 40'ı hak sahiplerine verilecek.


İstanbul Avrupa Yakası'nda ruhsatı alınmış öncü kentsel dönüşüm projesi olan Essenora satışa çıktı. Ön talep toplanmaya başlanan projeye, bugüne kadar binin üzerinde yerli ve yabancıdan talep geldi. Atik&Akın, Enga ve Yimta ortaklığı tarafından arsa bedeliyle birlikte toplam 160 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilecek projenin Haziran 2016'da teslim edilmesi planlanıyor. Essenora Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Öz, projenin fikir aşamasında net bir ortak hedefleri olduğunu vurgulayarak, "Gaziosmanpaşa'nın değişen yüzünü temsil eden ve ona değer katacak bir projeye imza atmak, buna sahip çıkmak için yola çıktık" dedi. 


DEV ŞEHİR PARKINA KOMŞU 

60 dönümlük şehir parkının hemen yanı başında bulunan 21 dönümlük alanda inşaatına başlanan yatırımın, Türkiye'nin sayılı dönüşüm projelerinden biri olmaya aday olduğunun altını çizen Öz, yüzde 40'ını hak sahiplerine vereceklerini belirtti. Altısı kule, beşi teraslı bloktan oluşan projede toplam 758 konut bulunuyor. 


METREKARESİ 3 BİN 500 LİRA 

Konutların metrekare fiyatının 3 bin 500 liradan başlayacağını söyleyen Essenora Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Akkaya, 2 bin 500 lira peşin 20 ay sıfır faize konut satışı yapacaklarının altını çizdi. Projenin bölgede kentsel dönüşümün öncüsü olduğunu vurgulayan mimar Selma Akkuş ise Essenora'nın Gaziosmanpaşa'nın yenilenen dokusuna önderlik eden çağdaş bir yerleşim olacağını söyledi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM MASTIR PLANI YAPTIK

Essenora projesinin Gaziosmanpaşa'nın gelişimine öncelik edeceğini vurgulayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bu tarz yatırımların ilçenin tanıtımına katkıda bulunduğunu söyledi. 13 ayrı bölgede dönüşüm çalışmaları yaptıkları bilgisini veren Başkan Usta, "İstanbul'da bir ilk gerçekleştirip, kentsel dönüşüm mastır planı hazırladık. Bütüncül bir plan anlayışını hayata geçirerek ilçemizi İstanbul'un cazibe merkezi haline getireceğiz" diye konuştu. 


Sabah 


Geri Dön