24 / 07 / 2024

Et fiyatları çıldırdı, kasaplar isyan etti: Zammı biz yapmıyoruz!

 Et fiyatları çıldırdı, kasaplar isyan etti: Zammı biz yapmıyoruz!

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kırmızı et fiyatlarında iki ay içerisinde yüzde 100'lük artışın müşterileri olumsuz etkilediğini belirterek, "Et fiyatlarını kasapların artırdığı düşünülüyor ama yapılan zamlar bizim de zararımıza” dedi.




HER HAFTA ETİKET DEĞİŞİYOR

Hayvan popülasyonunun azalmasının kırmızı et piyasasını olumsuz olarak etkilediğini belirten Yalçındağ, "Süt üreticileri hayvanlarını satınca denge bozuldu. Hayvan varlığı azaldı. Piyasada kırmızı et arzı da doğal olarak düştü. Kasaplar her hafta etiket değiştirmek zorunda kalıyor. Et fiyatlarını kasapların artırdığı düşünülüyor. Fiyatların artması konusunda kasapların bir etkisi yok. Biz aldığımız fiyatın üstüne karımızı ekleyip satıyoruz" diye konuştu.

Et fiyatlarına haftada 5 ile 20 lira arasında zam geldiğini belirten Yalçındağ, "Toptancılarımıza sorduğumuzda artışın kesim fiyatlarından kaynaklandığını söylüyorlar. Kırmızı ette iki ayda yüzde 100'e varan artış bizi ve müşterilerimizi olumsuz etkiliyor" ifadesini kullandı.

Ulusal Kırmızı Et Konseyinin açıkladığı kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu fiyatlarına göre, 5 Ocak'ta dana bıçak yağsız kategorisinde kilo fiyatı 124,91 lira iken 2 Mart'ta bu fiyat 164,14 lira olarak belirlendi. Yağsız kuzu bıçak kategorisi ise 116,78 TL’den 140,92 liraya yükseldi. Başkent’te dana kıymanın kilo fiyatı ortalama 220 liradan, dana kuşbaşı ise 270 liradan satılıyor.


Geri Dön