04 / 07 / 2024

Et fiyatları çıldırdı, kasaplar isyan etti: Zammı biz yapmıyoruz!

 Et fiyatları çıldırdı, kasaplar isyan etti: Zammı biz yapmıyoruz!

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kırmızı et fiyatlarında iki ay içerisinde yüzde 100'lük artışın müşterileri olumsuz etkilediğini belirterek, "Et fiyatlarını kasapların artırdığı düşünülüyor ama yapılan zamlar bizim de zararımıza” dedi.



Et fiyatlarında yaşanan astronomik artışlar sonunda kasapları isyan noktasına getirdi. Yapılan zamlar sonrasında sürekli müşterilerle karşı karşıya geldiklerini belirten  Ankara  Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, son aylarda et fiyatlarında yaşanan yükselişten kasapların sorumlu tutulmasının yanlış olduğunu ve esnafın bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi.

Bir yıl önce süt fiyatlarının baskı altına alınmasından dolayı üreticilerin sıkıntı içine girdiğine dikkat çeken Yalçındağ, "Süt fiyatları üreticinin arzu ettiği noktada olmayınca üreticiler ineklerini satmak zorunda kaldı. Bu hayvan varlığına zarar verdi. Mevcut hayvan varlığı azalırken, yeni hayvanların doğumunda düşüş oldu" şeklinde konuştu.

 Et fiyatları çıldırdı, kasaplar isyan etti: Zammı biz yapmıyoruz!

Dunya.com’un haberine göre Yalçındağ, artan girdi maliyetlerinin de hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkilediğini belirterek, maliyetlerin altından kalkamayan yetiştiricilerin de hayvanlarını mecburen kesime göndermek zorunda kaldığını ifade etti.

 


Geri Dön