25 / 08 / 2024

Et fiyatlarına ithalat çözümü mü geliyor?

Et fiyatlarına ithalat çözümü mü geliyor?

Bir süredir enflasyonun etkisiyle yükselişi durdurulamayan et fiyatları nedeniyle et ithalatı yeniden gündeme geliyor. Peki ithalat et fiyatlarını düşürecek mi?



Enflasyonda geçen sene başlayan tırmanıştan en çok etkilenen gıda ürünlerinden et fiyatlarında meydana gelen artış et ithalatını da gündeme yeniden soktu. Bu konuda kendilerine de duyumlar geldiğini kaydeden Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (Tüsedad) Başkanı Sencer Solakoğlu, et ithalatının fiyatlarda düşüşü sağlamaya yetmeyeceğini belirtti.

Et fiyatlarında yaşanan önemli artışla birlikte dana etinde kilogram başına 200 TL geçilirken, fyatların düşürülmesi için et ithalatı yapılması da tartışılmaya başlandı.

Et fiyatlarına ithalat çözümü mü geliyor?

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) ithal kasaplık hayvan ithal etmek için çalışma başlattığı iddialar arasında yer alıyor. Habertürk’te yer alan habere göre, Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (Tüsedad) Başkanı Sencer Solakoğlu, bu konuda kendilerinin de duyumlar aldığını belirterek, ancak bunun henüz duyumdan ibaret kaldığını söyledi.

UCUZLAMA YARATMAZ

Et ithalatını çok yanlış bulduklarının altını çizen Solakoğlu, karkas eti pahalıya satın alarak yurt içinde sübvanse edip satmanın fizibil bir hamle olmayacağını, bu nedenle de fiyatları ucuzlatamayacağını belirtti.  Solakoğlu,  “Bunun nedeni, yurt dışındaki fiyatlar da Türkiye'deki fiyatlardan düşük değil.  Yani yerli üreticiyi iflas ettirdikten sonra hayvan kalmaması nedeniyle ya da et kalmadığı için ithalat yapıp, yurt dışındaki çiftçiyi desteklemek hiçbir devlet için doğru bir politika olmayacaktır” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön