25 / 08 / 2024

Et fiyatlarına ithalat çözümü mü geliyor?

Et fiyatlarına ithalat çözümü mü geliyor?

Bir süredir enflasyonun etkisiyle yükselişi durdurulamayan et fiyatları nedeniyle et ithalatı yeniden gündeme geliyor. Peki ithalat et fiyatlarını düşürecek mi?



Zincir marketlerin fiyat sabitlemesinin de süt ürünlerinin fiyat düşüşüne neden olmayacağını kaydeden Solakoğlu,  “Çiftçide fiyatı sabit tutma nedeniyle doğan sonuçlar gözlerimizin önünde duruyor. Hayvan sayıları azalırken, arz da azaldı. Bir tüccara şu fiyattan satman gerek, üstünü  vermiyoruz dediğinizde olacak şey o tüccarın ticaret yapmaktan çekinmesi olur. Bu nedenle, bu tip mevcut düzenimize karşı her eylemin elbette çok farklı sonuçları da olacaktır ama orta vadede bir fayda sağlamayacağı düşüncesindeyim. Yüzde 80 enflasyonun varken, fiyatları sabitlemenin bir çözüm getirmediği görüldü. Bunun örneği Venezuela'da yapıldı” şeklinde konuştu.

SPEKÜLATİF HAREKETLER VAR

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugün  Ankara  temsilcileriyle yaptığı toplantıda et ve süt fiyatları konusunu da  anlattı.

Et fiyatlarına ilişkin spekülatif hareketlerin olduğunu gözlemlediklerine vurgu yapan Bakan Kirişçi, bu konuda gereken önlemleri aldıklarını, bundan sonra da almayı sürdüreceklerini bildirdi. Piyasadaki fiyat artışı gündeminden bağımsız olarak, tedbir amaçlı kasaplık hayvan tedariki bağlantılarının yapıldığını belirten Bakan Kirişçi,  “Bazı ülkelerle ilişkilerimiz bulunuyor ve bunlardan biri de, Bosna Hersek” dedi.

 

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

Emekli maaş promosyonu nasıl alınıyor? 2023 yılı maaş promosyonları ne kadar oldu?

Denizbank’tan düşük faizli kredi fırsatı! Başvuran herkese çıkıyor!

AFAD 70 yeni eleman alacak! Aylık maaş 11.578 TL!

İş Bankası’ndan görülmemiş kampanya! 10 bin TL kredi çekene doğalgaz desteği ve Blu TV üyeliği hediye!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön