28 / 04 / 2024

Et ve Süt Kurumu'ndan ucuz et müjdesi! Artık bu fiyattan alacaksınız

Et ve Süt Kurumu'ndan ucuz et müjdesi! Artık bu fiyattan alacaksınız

Et ve kıyma ücretlerine indirim müjdesi geldi! Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığı ile yapılan açıklamada, kırmızı et ücretlerinin düşürüldüğü ilan edildi. ESK, indirimli ücretleri açıkladı. İşte ayrıntılar.



Son dönemde peş peşe gelen zamlarla ekonomik zorlukların baş gösterdiği günümüzde vatandaşların yüzünü güldürecek bir haber geldi. Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığı ile yapılan açıklamaya göre, et ve kıyma ücretlerine indirim uygulanacak. Bu müjdeyle beraber kırmızı et ücretleri 150 TL geriledi.

KUŞBAŞININ KİLOSU 220 TL'DEN SATILMAYA BAŞLANDI

ESK'nın indirim açıklamasıyla beraber, güncel et ücretleri da ayrıntılı bir şekilde paylaşılmaya başlandı. Özellikle kıyma ücreti merak edilen bir konuydu. Kırmızı et ücretlerindeki son durumu öğrenmek için ESK'nın açıklamasına ve uygulanan indirimlere bir göz atalım.

Son zamanlarda et ücretlerine ard arda gelen zamlar vatandaşların büyük bir tepkisine sebep olmuştu. Ancak Et ve Süt Kurumu bu duruma bir son vermek için harekete geçti. Yapılan açıklamaya göre, kırmızı et ücretlerine 150 TL indirim uygulanacak. Bu indirim vesilesi ile vatandaşlar rahat bir nefes alacaklar.

Et ve Süt Kurumu, kombina ve kesimhanelerinde ücretlere indirim yapıldığını ilan etti. Bunun sebebi ise 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanın satışının gerçekleştirilmiş olmasıydı. Bu satışla beraber ücretler önemli ölçüde düştü.

Et ve Süt Kurumu ndan ucuz et müjdesi! Artık bu fiyattan alacaksınız

İndirimli et ücretleri şu şekilde tespit edildi: Kırmızı et ücretleri 150 TL düşerek kıymanın kilosu 200 ila 210 TL arasında, kuşbaşının kilosu ise 220 ila 230 TL seviyesinde satışa sunulmaya başlandı. Böylece kırmızı et ücretlerinde yaklaşık olarak 150 TL'lik bir indirim meydana geldi.

Bu indirimle beraber vatandaşlar et ve kıyma gibi temel gıda maddelerine daha uygun ücretlerle ulaşabilecekler. Ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçen vatandaşlar için bu haber sevindirici bir gelişme oldu.

Et ve Süt Kurumu (ESK), Türkiye'de faaliyet gösteren bir kamu kurumudur. ESK'nın amacı, et, süt ve süt ürünlerinin üretimini düzenlemek, denetlemek, stoklamak, işletmek ve piyasada arz-talep dengesini sağlamaktır. Kurum, üreticilerin haklarını korumak, tüketici taleplerini karşılamak ve istikrarlı bir et ve süt pazarının oluşmasını desteklemek gibi hedefleri benimser.

Et ve Süt Kurumu'ndan ucuz et müjdesi! Artık bu fiyattan alacaksınız


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön