08 / 05 / 2024

Ethereum, Bitcoin'in tahtını alacak mı?

Ethereum, Bitcoin'in tahtını alacak mı?

Ethereum blok zincirine gelen güncelleme ardından Ether'de görülen hareketlilik doğrultusunda, Bloomberg üst düzey emtia analisti Mike McGlone, Bitcoin'deki yükselişe rağmen Ether'in Bitcoin'in yerini almasının olası olduğunu belirtti.



Kripto para sektöründe en çok öne çıkan iki isim Bitcoin ve Ether’in fiyat hareketleri altcoinlerdeki eğilimi belirlemeye ek olarak piyasadaki rekabetin görünümüne de yansıyor. Dünya Gazetesi'nden Deniz Kılınç'ın haberine göre; piyasadaki en yüksek hacimli iki kripto para birimindeki yükseliş sürerken, Bitcoin Ether’e göre daha yüksek fiyatıyla piyasanın belirleyicisi olsa da Ether’in haftalık kazançlarının Bitcoin’e göre son haftalarda daha yüksek olması uzmanların Bitcoin’in Ether’den öğrenebileceği şeyler olduğu yorumlarını yapmasına neden oldu. Bloomberg’ün üst düzey emtia stratejisti Mike McGlone’a göre Ether’in Bitcoin’in yerine geçmesini durdurmak gittikçe zor hale geliyor.

Ethereum, Bitcoin in tahtını alacak mı?

Güncelleme Ether’i 3 bin doların üzerine taşıdı

McGlone’un söz konusu öngörüsü Ethereum blok zincirinde hafta sonu gerçekleşen bir güncellemenin ardından geldi. Söz konusu güncelleme çerçevesinde, Ethereum blok zincirindeki işlemlere onay veren madencilere ödenen işlem ücretleri için daha belirgin bir fiyatlama sağlanması ve az miktarda tokenların “yakılmasıyla” blok zincir üzerindeki emirlerin işlenme süreçlerinde değişiklikler oluyor. 

Tartışmalı kripto yasası ABD Senatosu'nda oylandı saplara yollanıyor ve kimse bu tokenlara ulaşamadığı için yakılmaya gönderilen tokenlar sirkülasyondan çıkmış oluyor. Bu da arzın düüşmesine neden olarak piyasadaki Ether’lerin daha az ve daha değerli olmasını sağlıyor. Bu güncellemenin ardından Ether, cumartesi günü Mayıs ayından bu güne ilk kez 3 bin doların üzerine yükseldi. Haftalık yüzde 25,99 kazanç sunan Ether, dün 16:00 itibarıyla 3,138 dolarla 3 bin dolar üzerinde seyretmeyi sürdürdü. Bu durum Bitcoin’i de olumlu etkiledi ve 852 milyar dolar piyasa hacmiyle piyasanın en güçlü coin’i haftalık yüzde 18,86 kazançla 45 bin 492 dolarda oldu.

Ethereum, Bitcoin in tahtını alacak mı?

Bitcoin hacimdeki aslan payını Ether'e kaptırabilir

Ethereum güncellemesinin ardından Bitcoin ve Ether rekabetinde Ether’in avantajının arttığı yorumlarına paralel, McGlone da piyasa değeri bakımından Ether’in Bitcoin'i geçmesi ve en değerli kripto para olması (fl ippening) olasılığının güçlendiğini belirtiyor. McGlone, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda “Bitcoin şimdiye kadar Ether’in performansını taklit etseydi fiyatı 100 bin dolara ulaşabilirdi. Bitcoin’in güçlenmeye devam ettiğini görüyor olsak da Ether fl ippening’ini durdurmak pek mümkün görünmüyor” ifadelerini kullandı. 

Ethereum, Bitcoin in tahtını alacak mı?

Bitcoin ve Ether’in pazar payları da McGlone’un öngörülerini doğruluyor. Bitcoin’in pazar payı, 2020 yılının sonundaki yüzde 73 seviyesinden yüzde 47’ye düşerken, Ether’in pazar payı ise Ethereum blok zincirindeki kripto varlık olan değiştirilemez token (NFT) satışlarının yükselmesi ve merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarının yaygın hale gelmesiyle iki kat artışla yüzde 10’dan yüzde 20’ye kadar çıktı.

Bitcoin'de yükselişin sebebi ne?

Büyük Bitcoin madenciliği göçü hız kesmiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön