14 / 05 / 2024

Eti Alüminyum, haddehane yatırımıyla cari açığı 350 milyon dolar azaltacak!

Eti Alüminyum, haddehane yatırımıyla cari açığı 350 milyon dolar azaltacak!

Cengiz Holding grup şirketleri arasında yer alan Eti Alüminyum, Konya'nın Seydişehir ilçesinde 3 milyar TL tutarında haddehane yatırımıyla cari açığın azaltılmasına 350 milyon dolarlık katkıda bulunacak.



Açıklamasında savunma sanayisinde zırh malzemesi olarak tercih edilmesinin dışında havacılık ve gemi endüstrisinde de kullanılan alüminyumu üreterek stratejik sektörlerde arz güvenliğini sağlamayı ve bu alandaki ithalatın önüne geçmeyi planladıklarını belirten Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, bu çerçevede Seydişehir'de yeni bir haddehane yatırımına başladıklarını söyledi.

Eti Alüminyum, haddehane yatırımıyla cari açığı 350 milyon dolar azaltacak!

Yine verilen detaylara göre, bu haddehanede özellikle savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu sıcak ve soğuk hadde ürünleri üretmeyi hedeflediklerini kaydeden Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, şu ifadeleri kullandı: "100 bin tonluk üretimle başlayacağız fakat üretim kapasitemiz 200-250 bin tona çıkabilecek nitelikte. Diğer bir taraftan Seydişehir tesisimizde bulunan alüminyum üretim tesisine eklenen 'Öğütülmüş Alümina Ünitesi' ile, ülkemizde tamamı ithal edilmiş olan özel alüminayı ilk defa biz üreteceğiz. Ülkemizde kendi çalışma arkadaşlarımız tarafından geliştirilmiş olan ve bu senenin üçüncü çeyreğinde üretime başlayacağımız özel alüminada yıllık 40 bin tonluk üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz."

ŞOK Market'te yüzde 30'a varan indirim! Salça 29 TL, 16'lı tuvalet kağıdı 83 TL'ye düştü!

Dolar tam bu kadar olacak! Kimsenin bilmediği bu rakam ilk kez açıklandı! Seçim sonrasında kıyamet kopacak! Hemen bakın

Ücretsiz doğal gaz imkanından yararlanmak isteyenler aman dikkat! Son dakika açıklaması peş peşe geldi!


Geri Dön