28 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.



Türklerin büyük ilgi gösterdiği Yunanistan’ın bazı bölgelerinde 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerinde ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları belli oldu. Yunanistan için alınan altın vizede Türklerin çoğunlukta olması dikkatleri çekti. Türklerin ilk 3’te yer aldığı oturum programında yatırımlarda ‘konut’ kapsam dışı bırakıldı.

TÜRKLERDERN YOĞUN TALEP!

Halk TV'de yer alan habere göre; Türklerin büyük ilgi gösterdiği Yunanistan’ın bazı bölgelerinde 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerinde ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları resmen belli oldu.  Dünya’dan Kerim Ülker konuyla ilgili “Yunanistan’a Altın Vize başvurusunda Türkler 2. Sırada” başlıklı yazı yazdı.

2 BİNDEN FAZLA ÇİNLİ ALTIN VİZE ALDI!

Ülker'in yazısına göre Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlarda Altın Vize programından yararlananların yüzde 45’i Çinliler oldu. Yani 2 bin 1 Çinli, Altın Vize programını almış durumda. İkinci sıradaki Türklerin oranı ise yüzde 10’lar seviyesinde. Sayısal olarak 457 Türk vatandaşı, Yunanistan’dan Altın Vize almış durumda.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan a başvuru yağdı!

TÜRKLERDEN ORTALAMA 200 MİLYON EUROLUK KAZANÇ SAĞLADI!

Yunanistan’dan altın vize alan Türk vatandaşlar, Atina Yönetimi’ne ortalama 200 milyon euroluk bir kazanç sağladı. Hükümet, her ne kadar Altın Vize programını, son yıllarda ekonomisi olumsuz seyreden Yunanistan için can suyu olarak görse de muhalefet, sona erdirilmesini talep ediyor.


ALTIN VİZE ŞARTLARI NELER?

Yunanistan Atın Vizesi'ne sahip olmak için ükede en az 250 bin euroluk bir gayrimenkul satın almak ve Schengen vizesi başvuru şartlarını taşımak gerekiyor.Altın Vize, 5 yıllık oturum izninin yanı sıra sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı tanıyor.

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Altın vize ile hemen İspanya’ya gidebilirsiniz! Detaylar haberde!

Geri Dön