03 / 05 / 2024

Etimesgut Belediyesi emekli çay bahçesini hizmete açıyor!

Etimesgut Belediyesi emekli çay bahçesini hizmete açıyor!

Emeklilerin bir araya gelecekleri, sohbet ederek hoşça vakit geçirebilecekleri emekli çay bahçesini hizmete açıyor. İlçedeki binlerce emeklinin yararlanabileceği Emekli Çay Bahçesi'nin inşaatı tamamlandı. Tesis bayramdan sonra hizmete açılacak...




Yapılan araştırmalara göre insan uzun bir çalışma hayatının ardından gelen emeklilikle ciddi bunalımlar ve ruhsal çöküntüler yaşıyor. Etimesgut Belediyesi, emeklilerin bir araya gelecekleri, sohbet ederek hoşça vakit geçirebilecekleri emekli çay bahçesini hizmete açıyor. İlçedeki binlerce emeklinin yararlanabileceği Emekli Çay Bahçesi'nin inşaatı tamamlandı. Tesis bayramdan sonra hizmet vermeye başlayacak. Tarihi  Ankara  konaklarından esinlenilerek yapılan emekli çay bahçesi, emeklilere yeni yaşam alanı sunuyor. Tesis, emekli vatandaşların yoğun yaşadığı Eryaman bölgesinde yapıldı. 3 katlı tesisin her bir katı ayrı ayrı sosyal kültürel donatılara ev sahipliği yapıyor. Emekli çay bahçesinde emeklilerin bir araya gelip sohbet edebilecekleri salon hizmet verecek. 


İsteyen sohbet edebildiği gibi dileyen emekliler de okuma salonunda köşelerine çekilip çaylarını yudumlayarak gazete ve kitaplarını okuyabilecekler. Şark köşeli dinlenme salonlarının yer aldığı merkezde hobi ve televizyon izleme salonu da yer alıyor. Çevre düzenlemeleri yapılarak, oturma grupları konulan ve ağaçlandırılan tesis yemyeşil bahçesiyle de dikkat çekiyor. Bu bahçe özellikle yaz aylarında emeklilerin koyu sohbetlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, emekli çay bahçesiyle her yönüyle emeklilerin moral ve motivasyonlarını yükseltmeyi, birbirleriyle, toplumla ve aileleri ile olan diyaloglarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. 


Etimesgut'ta emeklilerin sayısının yoğunluğuna dikkat çeken Demirel, "İnsanlarımız çalışıyor, didiniyor. Belli bir çalışma yılının ve yaşın ardından emekli oluyor. Emeklilikle birlikte bazı sıkıntılar da başlıyor. O yoğunluğun, iş temposunun ardından bir anda boşta kalmak, adeta eve hapsolmak insanımıza zor geliyor. Bu durum insanımızı psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. İnşa ettiğimiz emekli çay bahçemiz emeklilerimizi bir araya getirecek, güzel bir ortam sunacak. 


Yalnız burada değil, hayata geçirdiğimiz diğer sosyal ve kültürel tesislerimizde de emeklilerimize yönelik donatılarımız, faaliyetlerimiz var. Vatandaşlarımızdan, hizmete sunduğumuz ve sunacağımız sosyal ve kültürel hizmetlerden daha fazla ve yoğun şekilde faydalanmalarını tavsiye ederim" dedi. 


Hürses Gazetesi


Geri Dön