26 / 07 / 2024

EUF sinerji oluşturacak sektörlere ağırlık verecek!

EUF sinerji oluşturacak sektörlere ağırlık verecek!

EUF Genel Müdürü Tuğber Yaşa, İTE Türkiye yapılanması olarak inşaat, gıda, içecek, ambalaj ve makine, enerji, kozmetik ve turizm alanlarında faaliyetlerini geliştirerek sürdüreceklerini dile getirdi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri (EUF) Genel Müdürü Tuğber Yaşa, bu dönemki faaliyetlerinde sinerji oluşturacak sektörlere eğilmeyi planladıklarını iletti. İTE Group'un yatırımlarına paralel olarak farklı sektörlerde satın almalar da gerçekleştireceklerinin bilgisini veren Yaşa. "Bunun yanında fuarlarımızı gelişen dünya fuarcılığı ile paralel olarak yenilemek ve geliştirmek, hedeflerimizin başında geliyor" dedi. 


EUF'un, dünyada 17 farklı ülkede 30 ofisi bulunan ve bin 100'ün üzerinde çalışanı olan Londra merkezli İTE Group Plc.'nin Türkiye şirketi olduğunu aktaran Tuğber Yaşa, EUF'un, İTE Group'un yurtdışında gerçekleştirdiği fuarlara Türkiye'den ihracatçı firmaları götürdüğünü belirtti. 

Bunun yanı sıra Hazar, Orta Asya ve Karadeniz ülkelerini kapsayan konferanslar gerçekleştirdiklerini bildiren Yaşa, bugün itibarıyla yurtiçinde gerçekleştirdikleri uluslararası ihtisas fuarlarına devam ettiklerini kaydetti. 


Geçen yıl düzenledikleri fuarlara 2015 yılında da devam edeceklerini ileten Tuğber Yaşa, Worldfood İstanbul Gıda, Ipack Turkey Ambalaj ve Gıda İşleme, Emitt Turizm ve Beauty Eurasia fuarlarının bu yü da devam edeceğini ifade etti. Yaşa, "Her fuar için yeni konseptler oluşturarak zenginleştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca 2015 yılı içinde Su ve Atıksu Arıtma Teknolojileri Fuarı ve Konferansı İstanbul Water Expo'yu düzenleyeceğiz" diye konuştu. Yaptıkları projeler ile mevcut fuarların kapasitelerini büyütmek ve uluslararası katılımı artırmak için planlama yaptıklarım söyleyen Yaşa, ITE'nin hedef sektörleri kapsamında, yeni yatırımlar ve yeni projelerin bu dönem planlan arasında yer aldığını ve 2015 yılında dayeni yatırımlarım duyuracaklarını aktardı. 


Geçen yıl toplam yedi fuar ve iki konferans gerçekleştirdiklerini belirten Yaşa, tüm fuarları uluslararası ihtisas fuarları olarak gerçekleştirdiklerini ve profesyonellere hizmet verdiklerini belirtti. 2014 yılında, toplamda yaklaşık 100 bin metrekarelik net stant alanında, 2 binden fazla yerli ve yabancı firma ile 150 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarının altını çizdi. 


"Ankomak, bölgenin en önemli buluşması" 2014 yılında 13'üncü kez gerçekleştirilen Caspian Telecoms Konferansı ve yine 13'üncü kez gerçekleştirilen TUROGE Türkiye Uluslararası Petrol&Gaz Konferansı ve Sergisi'nin önemli önemli organizasyonları arasında olduğunu ifade eden Tuğber Yaşa, sözlerine şöyle devam etti: "Sektöründe en büyük fuarlar arasında yer alan uluslararası iş makineleri, yapı elemanları ve inşaat teknolojileri fuarı olan Ankomak Fuarı'nı 20'nci kez gerçekleştirdik. Ankomak, sektöründe bölgenin en önemli buluşması olarak kabul ediliyor. 2014 yılında İstanbul Mobilya Fuarı ve Ofis Mobilyaları Fuarı (IFF&IFF Office), Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı (Worldfood İstanbul), Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı'nı da (IPACK) düzenledik." 2013 yılında düzenledikleri Beauty Eurasia, Güzellik, Kozmetik ve Kuaför fuarının 25 bin metrekare alanda 500'den fazla yerli ve yabancı katüımcıya yeni iş fırsatları sunduğunu söyleyen Tuğber Yaşa, 2010 yılı itibarıyla İTE Group'un Türkiye'de yaptığı yatırımlara paralel olarak bünyelerine katüan Ekin Fuarcüık'ın EMITT Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nı da 18'inci kez gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Yaşa," Bu fuarla bin kişiden fazla katılımcıyı 100 bin ziyaretçiyle buluşturarak turizm endüstrimize katma değer kazandırdığımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


Dünya Sektörel Ek


Geri Dön