08 / 05 / 2024

Euler Hermes: İnşaat sektörü yüksek risk grubunda!

Euler Hermes: İnşaat sektörü yüksek risk grubunda!

Sigorta firması Euler Hermes 2014 yılında iş sektörlerindeki risk analiz raporunu sitesinde yayınladı. Rapora göre sektörlerin yüzde 49'u orta seviyede, yüzde 25'i ise yüksek risk grubunda bulunuyor



Büyük bir sigorta şirketi olan Euler Hermes 2014'ün iş sektörlerdeki risk analiz raporunu bu yıl kendi sitesinde yayınladı. 


Rapora göre sektörlerin yüzde 49'u orta seviyede yüzde 25'i ise yüksek risk grubunda bulunuyor. Global ölçekte tekstil, inşaat ve metal sektörleri 2014'de en yüksek risk grubunda yer aldı. îlaç ve gıda hizmet sektörleri ise riskin en düşük olduğu sektörler arasında. Euler Hermes yetkilileri şu açıklamalarda bulundu: "6502 sayılı yeni Tüketici Kanununda yer alan 30 konutun üstünde yapılan projeler için inşaat firmalarının tamamlama sigortası yapmaları gerekiyor. 


Ancak Türkiye'de konut projeleri için yapılacak ve tüketicinin maketten alacağı evi sigorta kapsamına alacak 'tamamlama sigortası' bulunmuyor. Sigorta ürününün olmaması ve ne zaman geleceğinin belli olmaması sigorta uzmanlarını 'Türkiye'de inşaat sektörü yüksek risk grubuna girdiği için sigorta şirketleri ürünü yurt dışından getirmek istemiyor' şeklinde değerlendirimeye itiyor." 


Habertürk Ankara 


Geri Dön