29 / 04 / 2024

Euro 20 TL'yi geçerek 2022 yılına damgasını vurdu! 

Euro 20 TL'yi geçerek 2022 yılına damgasını vurdu! 

ABD'de enflasyonun beklentilerin altında kalması ile dolar kuru gerilerken Euro yükselişini sürdürüyor. Euro/TL kuru bugün 20 TL'yi geçerek 2022 yılına damgasını vurdu! 



AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini 75 baz puan artırarak 2009 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

ECB, bankaların uzun vadeli hedefli refinansman operasyonları şartlarında değişiklik kararı aldı. Söz konusu kredi faiz oranlarının 23 Kasım 2022 yılından itibaren tekrar güncelleneceği ve bankalara ek geri ödeme seçenekleri sunulacağı belirtildi. 

Euro 20 TL yi geçerek 2022 yılına damgasını vurdu! 

ECB Başkanı Christine Lagarde konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Görevimizi yapmalıyız, merkez bankasının fiyat istikrarı için bir yetkisi var ve bunu tüm araçları kullanarak yapmalı. Açıkçası bu, resesyon riskini ihmal ettiğimiz anlamına gelmiyor.” 

Euro 20 TL yi geçerek 2022 yılına damgasını vurdu! 

Bu durum, bankanın parasal sıkılaşmada faiz artırımlarının ötesine geçtiğinin göstergesi olarak görülüyor.  ECB'nin yüzde 9,9 artan enflasyona karşılık para politikasında iki yönde sıkılaşmaya gittiği belirtildi.

İlk olarak üç temel politika faizini 75 baz puan artırıma gidildiğini aktaran Fiedler, ikinci olarak uzun vadeli hedefli refinansman operasyonları şartlarında değişiklik yapma kararı alarak bilanço azaltma sürecine başlandığını aktardı.

Elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Euro 2023'te böyle olacak! Analistler peş peşe açıkladı

Euro yıl sonu rekorunu son iş gününde kırdı! Piyasaların son gününde kritik direnci aştı!

Geri Dön