Ekonomi

Euro dibi gördü! Doların gücü euroyu yerle bir etti! Yatırımcılar artık euroya güvenmiyor! Euro kurunda son dakika

Euro bölgesinde resesyon riskinin giderek yükselmesi euro kurunun değerini kaybetmesine neden oldu. Euro 20 yılın ardından dibi gördü. Doların gücü euroyu yerle bir etti. İşte euro kurunda son dakika gelişmesi 6 Temmuz 2022..Bu seviye, Aralık 2002 sonrasındaki dönemin en dibi olarak kayıtlara geçti

Euro/dolar paritesi dün yüzde 1,3'ü aşan düşüşle 1,0282 seviyesini gördü. Bu seviye, Aralık 2002 sonrasındaki dönemin en dibi olarak kayıtlara geçti. Euro’nun ABD doları karşısında yılbaşından bu yana yaşadığı kayıp yüzde 13'ü geçti. Euro ABD doları karşısında değer kaybeteye devam ediyor.

Dün dolar endeksi ise 106,35 seviyesini görerek 20 yılın zirvesine ulaştı. Dolar kuru 17 TL seviye ile diğer para birimleri karşısında değer kazanırken TL değer kaybetmeye başladı.

Peki bugün euro ne kadar? Euro kaç lira oldu? İşte euro alış satış verileri 6 Temmuz 2022...

EURO NE KADAR?

5 Temmuz Salı günü euro kurunun alış satış rakamları ;  Euro/TL kuru  alış fiyatı 17,54, satış fiyatı 17,62 TL. 

Bugün an itibariyle Euro alış fiyatı 17,4262 TL, Euro satış fiyatı 17,5009 TL.

EURO DEĞER KAYBEDİYOR...

Rusya’dan doğalgaz tedarik edilmesinde yaşanan sıkıntıların, yüksek enerji fiyatlarının ve Ukrayna’da devam eden savaşın Euro Bölgesi ekonomilerini resesyona sokacağı endişeleri gittikçe yükseliyor. Öte yandan bu endişeler yatırımcıları Euro’dan güvenli liman olarak görülün ABD doları ve İsviçre frangına yönelmesine neden oluyor.

Euro Bölgesi’nde yatırımcı güven endeksi, enerji krizinin yönelik endişelerle Mayıs 2020’den beri en düşük seviyesine geriledi.

Herkes doları konuşuyor ama o para birimi de yerlerde! Yatırımcılara bir darbe de ondan geldi! Son dakika!

1 Temmuz Cuma euro alış satış verileri! Bugün euro kaç TL oldu?

Euro kurunda son durum! İşte euro fiyatları, alış ve satış verileri...

Son dakika! Euro/TL yükseliyor! Kıyıda köşede eurosu olanlar dikkat!