18 / 05 / 2024

Euro dolar savaşı devam ediyor! Elinde euro bulunan herkes bu haberi okusun! Bütün detaylar burada

Euro dolar savaşı devam ediyor! Elinde euro bulunan herkes bu haberi okusun! Bütün detaylar burada

Euro’daki soru işaretleri devam ediyor. Euronun bugün kaç lira olduğu ise son derece merak konusu. Peki, Euro bugün ne kadar? İşte detaylar…



1 EUROSU BİLE OLANLAR DİKKAT!

Euro - TL bugün milyonlarca kişi tarafından yakın şekilde takip edilmekte. Euro, kuru bugün alış fiyatı 18, 13 lira, satış fiyatı 18, 21 lira seyirlerinde işlem görmekte.

Peki piyasalarda bu hafta neler yaşandı? Piyasalarda gelişen son durum ne? Son dakika...

PİYASALARDA KRİTİK GELİŞMELER...

İçinde bulunduğumuz hafta piyasalarda son derece kritik gelişmeler yaşandı. İlk olarak geçtiğimiz pazartesi günü dolar endeksi 100 dolar seviyesinin üzerine kadar yükseliş gösterdi. Bu durum doların değerinin daha da çıkmasına sebep oldu. Uzun bir zaman sürecinden sonra dolar kuru, ilk kez olmak üzere 100 dolar seviyesini geçerek değer kazandı.

Geçtiğimiz günlerde ise tekrar, euro dolar paritesi % 1 seviyesinin altına düşmüş oldu. Dolar, euro karşısında tekrar değer kazanmış oldu.

Altın piyasası ise dolar karşısında değerini kaybetmeye hala devam etmekte. Doların gerçekleştirmiş olduğu baskı ile hem altın hem de emtia fiyatlarındaki düşüş hızlı bir şekilde devam ediyor.

Bu hafta salı günü ise Merkez Bankası'nın dolar ile alakalı olarak bir hamlesi gelişti. Merkez Bankası, zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti. Merkez Bankası tarafından verilen karara göre, döviz hesabından Türk Lirası hesabına dönüşüm yapmak için belirlenen oranı elde edemeyen bankaların, ilave zorunlu karşılık yükümlülüğü yükselmiş oldu. Daha önce bireysel hesapları da içine alan dövizden Türk Lirası’na dönüşümde belli oranı yakalama kriterine tüzel kişi ve şirket hesapları da eklenmiş oldu.

Piyasaların asıl merak ettiği kritik gelişme ise 21 - 22 Eylül 2022 tarihlerinde açıklanması beklenen FED faiz kararı. Fed'in faiz kararının ardında doların yükselmesi hedefler arasında.

Euro dolar savaşı devam ediyor! Elinde euro bulunan herkes bu haberi okusun! Bütün detaylar burada

Bir ay sonra altın ve doların ne kadar olacağı ortaya çıktı! Bu haber okunmadan ne dolar alınır ne de altın

Listede siz de olabilirsiniz! 1.5 milyon kişi emekli olacak! Masada tek bir formül var! EYT ile kimler emekli olacak?

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön