04 / 05 / 2024

Euro, dolara ''dur'' dedi! Euro kuru yeniden dolara karşı güçlendi! Elinde euro olanlar çabuk bakın

Euro, dolara ''dur'' dedi! Euro kuru yeniden dolara karşı güçlendi! Elinde euro olanlar çabuk bakın

ABD'nin borcu tarihte ilk defa 31 trilyon doları geçerek yeni bir rekora imza attı. Borçların açıklanmasının ardından euro, dolara dur dedi ve euro tekrar atağa geçti. Elinde  euro olanlar çabuk bakın...



DOLAR ENDEKSİ GERİLEDİ

Küresel piyasalar Merkez Bankalarının resesyona(ekonomik daralma)ya karşı aksiyon alacakları beklentilerine girmesi ile hızlı yükselişler sergilerken, dolara olan talep düşmeye başladı.  Doların diğer para birimlerine karşı gücünü dolar endeksi 111.555'ten 110.203'e kadar geriledi. 

Dün Türkiye'nin dış ticaret rakamları belli oldu. Rakamlara göre Türkiye'nin ihracatı rekor kırmakla birlikte dış ticaret açığı da gittikçe büyüor. 

Euro, dolara dur dedi! Euro kuru yeniden dolara karşı güçlendi! Elinde euro olanlar çabuk bakın

Eylül ayında dış ticaret açığı yüzde 299 artarak 10,4 milyar dolar oldu. Dış ticaret açığı ihracat rakamları ile ithalat rakamlarının çıkarılmasından bulunuyor. Türkiye'nin ihracatı yıllık yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolar oldu. İthalat ise yüzde 41,5 artarak 33 milyar dolar oldu.

Bugün piyasalarda dolar ve euro yatırımcıları küresel piyasaları takip edecek.

Euro/TL yükseliyor! Euro bugüne ne kadar oldu? Euro kaç TL?

Dolar ve euro yükselişlerine kısa bir mola verdi

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Son dakika... Eurosu olanlar bakmadan geçmeyin 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön