20 / 05 / 2024

Euro dolara karşı direniyor! Elinde 1 euro bile olanlar hemen bakın! İlk bakan kazanır

Euro dolara karşı direniyor! Elinde 1 euro bile olanlar hemen bakın! İlk bakan kazanır

Euro/ dolar paritesi bugün yükselişe geçti. Elinde euro olanlar hemen baksın! Euro bugün ne kadar? Euro bugün kaç TL oldu? İlk bakan kazanır. Son dakika...



PİYASALARDA KRİTİK GELİŞMELER...

Bu hafta piyasalarda kritik gelişmeler yaşandı. İlk olarak pazartesi günü dolar endeksi 100 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bu durum doların değerini daha da yükseltti. Uzun bir aradan sonra dolar kuru ilk defa 100 dolar seviyesini geçerek değer kazandı.

Ardından dün tekrar, euro dolar paritesi yüzde 1 seviyesinin altına geriledi. Dolar euro karşısında tekrar değer kazanmaya başladı.

Altın piyasası ise dolar karşısında değerini kaybetmeye devam ediyor. Doların baskısı ile hem altın hem de emtia fiyatlarındaki düşüş son gaz devam ediyor.

 Euro dolara karşı direniyor! Elinde 1 euro bile olanlar hemen bakın! İlk bakan kazanır

Bu hafta salı günü Merkez Bankası'nın dolara yönelik bir hamlesi oldu. Merkez Bankası, zorunlu karşılık oranlarında değişik yaptı. Merkez Bankası tarafından alınan karara göre, döviz hesabından Türk Lirası hesabına dönüşüm için belirlenen oranı tutturamayan bankaların, ilave zorunlu karşılık yükümlülüğü yükseltildi. Daha önce bireysel hesapları kapsayan dövizden TL’ye dönüşümde belli oranı yakalama şartına, tüzel kişi ve şirket hesapları da eklendi.

Piyasaların asıl merak ettiği kritik gelişme ise 21-22 Eylül tarihlerinde açıklanması beklenen FED faiz kararı. Fed'in faiz kararından sonra doların yükselmesi bekleniyor.

FED enflassyon karşı direnmek için faiz kararının 75 baz puan artırması bekleniyor. FED'e göre enflasyon düşene kadar faiz oranları artırılmaya devam edilecek.

Euro bölgesi resesyon tehlikesiyle karşı karşıya

Dolar ne kadar? Dolar 1 Eylül Perşembe günü ne oldu? İşte dolarda son durum!

Euro dolar karşısında resmen kül oldu! Kıyıda köşede eurosu olanlar kırmızı alarm

Toz duman olan euro kurunun yükseleceği tarih belli oldu! Euro kurunda flaş gelişme

Euro Bölgesi’nde enflasyon yeni bir rekora koşuyor! Avrupa’da enflasyon oranı kaç olacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön