19 / 05 / 2024

Euro yatırımcıları dikkat! Elinde 1 euro bile varsa hemen baksın! Son dakika gelişmesi...

Euro yatırımcıları dikkat! Elinde 1 euro bile varsa hemen baksın! Son dakika gelişmesi...

Piyasaları merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklandı. Peki kararın ardından euro ne kadar oldu? Euro son dakika kaç lira? İşte son dakika euro kuru....



KRİTİK KARAR AÇIKLANDI

Avrupa Merkez Bankası (ECB), herkesin merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka bugünkü toplantısında politika faizini beklentilere paralel olacak 75 baz puan artırdı. Böylece ECB tarihinin en yüksek faiz artışını yapmış oldu.

Avrupa Merkez Bankası, temmuz ayında yaptığı son toplantıda 50 baz puanlık faiz artışı kararı vermiş, bu kararla birlikte ECB 11 yıl sonra ilk kez faiz artırmıştı. Banka bugünkü kararı ile tarihinde ilk kez 75 baz puan faiz artırımına gitti.

Kararın hemen ardından Euro/dolar paritesi de dalgalandı. Parite karar sonrasında 1’in üzerinde seyrederken Euro/TL kuru ise 18,26 seviyelerinde değerlendi.

Böylece bankanın refinansman faizi yüzde 1,25’e, mevduat faizi ise yüzde 0,75’e, marjinal borç verme imkanı yüzde 1,50 seviyesine kadar yükseldi.

Bankadan yapılan açıklamada enflasyonun çok yüksek olmaya devam ettiği ve uzun bir dönem için hedefin üzerinde kalmaya devam etmesinin beklenildiği belirtildi. ECB ayrıca faizlerin daha da yükselmesini beklediklerini ifade etti.
 

Euro yatırımcıları dikkat! Elinde 1 euro bile varsa hemen baksın! Son dakika gelişmesi...

Kararın ardından ECB Başkanı Christine Lagarde kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Lagarde “Faizleri artırmaya devam etmeyi öngörüyoruz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön