11 / 05 / 2024

Euro’da yeni zirve! 1 euro 29 TL'ye dayandı! 

Euro’da yeni zirve! 1 euro 29 TL'ye dayandı! 

Yeni ekonomi yönetiminin attığı adımlardan sonra dolar ve euro rekor tazeledi. TCMB’nin rezerv yakmayı bırakmasıyla birlikte kurda yeni zirve 26 seviyesini geçti.



MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI

Yeni başkan Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 650 baz puan artışla yüzde 15'e yükseltti. Merkez Bankası böylece 27 ay sonra ilk kez faiz artırmış oldu. Merkez Bankası, faizde yukarı yönlü adım atarak indirim sürecini sonlandırdı.

YILBAŞINDAN BUGÜNE DEĞER KAYBI YÜZDE 28

Sözcü'de yer alan detaylara göre, Merkez Bankası’nın (TCMB) kamu kontrollü politikalardan daha serbest politikalara geçiş için rezervler satışını bırakmasıyla beraber TL dolar karşısında büyük bölümü seçim sonrasında olmak üzere yılbaşından beri yüzde 28’i aşan değer kaybı yaşadı.

Euro’da yeni zirve! 1 euro 29 TL ye dayandı! 

YENİ ZİRVE GELDİ

Kamu kontrollü piyasa düzenine dair regülasyonların hala devrede olmasına karşın bankacılar ve yetkililer TCMB’nin geçen hafta itibarıyla rezervlerini döviz politikasında kullanmayı “tamamen bıraktığına” dikkat çekiyorlar.

Dolar/TL bu adımların ardından yeni tarihi zirve olan 26,15 seviyesine kadar yükseldi. Faiz kararından bugün görülen rekor seviyeye kadar değer kaybı ise yüzde 9,6’a ulaştı. Bu değer kaybı ile birlikte zirve seviyelerine göre yılbaşından bugüne yaşanan toplam kayıp ise yüzde 28’i aştı.

1 DOLAR KAÇ TL? EURO BUGÜN NE KADAR 27 HAZİRAN 2023?

Bugün 14:00 itibarıyla kurdaki rakamlar şu şekilde:

Doların alış fiyatı 25,91 TL, satış fiyatı ise 26,27 TL.

Euro'nun ise alış fiyatı 28,27 TL, satış fiyatı ise 28,78 TL oldu.

Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı: BIST 100'den tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı!

2+1 prefabrik ev 289 bin TL'ye, 3+1 454 bin TL'ye düştü! İşte kampanyalı prefabrik ev fiyat listesi...

Trafik sigortasına asgari ücret ayarı geliyor! Trafik sigortasında maliyet yüzde 40 artacak, fiyatlar katlanacak! 


Geri Dön