05 / 05 / 2024

Euro/Dolarda bu seviyeler gelebilir! Dövizciye gitmeden hemen bu habere bakın!

Euro/Dolarda bu seviyeler gelebilir! Dövizciye gitmeden hemen bu habere bakın!

Euro/Dolarda bu seviyeler gelebilir, hemen bakın! Ünlü analist az önce açıkladı! İşte ayrıntılar...



Bölgede ekonomik aktivitenin ciddi darbe almasıyla birlikte piyasa, Fed'in ardından ECB'nin de yavaşlamasını ve bu yolun büyüme üzerindeki baskıyı hafifletmek için izlenmesini bekliyor. Ancak enflasyon çift hanelere ulaşırsa Aralık ayı erken gelebilir. Bu da 75 baz puanlık bir faiz artırımının mümkün olduğu anlamına geliyor.

Dolardaki hızlı gerilemenin etkisiyle 1,04 üzerine çıkan euro/dolarda 1,0370 üzeri kısa vadede iyimserlik sağlayabilir. Eğer bugün bir yandan aşırı fiyatlamanın düzeltmesi devam etmesine rağmen bölge enflasyonu beklentileri aşarsa Aralık’ta 75 baz puan beklentisi kuvvetleneceği için paritede 1,04 üzeri deneme yaşanabilir.

Euro yağmuru geliyor! Cepler euro dolup taşacak! Bir kenarda eurosu olanlar sizi ilgilendiriyor! Son dakika euro/TL kuruFiyatlandırmayı hatırlayacak olursak, yüksek faiz oranlarının benzer şekilde yüksek enflasyon verilerine yol açması nedeniyle piyasa varlıklar için olumlu. Bu nedenle, 0,7'nin üzerindeki enflasyon, jumbo oranın Aralık ayında tutacağına dair beklentileri yükselttiğinden, veri yanıtı paritede bir artışa yol açabilir. Kısa vadeli etkiler bir yana, kilit noktalar şunlardır:

Avro bölgesi için görünüm oldukça kasvetli ve ECB yavaşlamalı, ancak öncü göstergeler enflasyonun geçen ay toparlanmasını desteklediği için Aralık ayı için olasılıklar zayıf.

Euro Bölgesi enflasyonu 13.00’te açıklanacak, beklentiler şu yönde:

Aylık, yüzde 1,5 artış ki bu gerçekleşirse Mart sonrası aylık en yüksek oran olacak.

Yıllık yüzde 10,7 bekleniyor. Eylül ilk okunmada yüzde 10 olan enflasyon son okunmada yüzde 9,9 olarak revize edilmişti. Bu durumda hem çift hane hem yeni rekor görülmüş olacak.

Gıda ve yakıt hariç çekirdek enflasyonda ise aylık yüzde 0,6 ve yıllık yüzde 5 beklentisi var. Enflasyonda bu denli bozulmanın olmadığı parasal sıkılaşma dönemlerinde çekirdek enflasyon daha çok dikkate alınırdı, ancak yaşanan süreçte manşet enflasyon ön planda. Çünkü enflasyonda kira, fatura vb. etkenlerin oranı son derece yüksek, bu da gelir üzerinden dikkatle izleniyor.

Doların tahtı sallanıyor! Yeni karar açıklandı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!
Bakandan müjde geldi! Doğal gaza Aralık'ta zam yok!
Dolar sadece bir ay sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe uyardı! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön