21 / 05 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatlarında ‘acil’ gevşeme!

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatlarında ‘acil’ gevşeme!

Piyasalarda seçim öncesi yavaşlayan hareket, satılık konut tarafında da kendini göstermdeye başladı. Konut fiyatlarında yeni bir yükseliş veya düşüş yok. Fakat acil satılık ilanlarında yüzde 5’e kadar bir gevşeme fark ediliyor.



YATIRIMCILAR YÖN DEĞİŞTİRDİ

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, satılık konut fiyatları son iki senede üç kat artış gösterdi. Söz konusu bu artışın arkasında yüksek talebe karşılık azalan yeni konut üretimi bulunuyor. Buradaki ‘kazançlı’ yatırım ortamından da en çok yatırımcılar yararlandı. İhtiyaç için konut almak isteyen kitle de hem yüksek fiyatlar, hem de bankaların konut kredisinde oldukça sıkı bir politika izlemesi neticesinde yeterince erişim de sağlayamadı.

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatlarında ‘acil’ gevşeme!

Yine verilen bilgilere göre, mevcut dönemde de yatırımcı gayrimenkulden ziyade yeniden altın ve dövize yöneldi. Söz konusu bu yönelmenin etkileriyle de piyasada şu anda fiyatların bir miktar gevşediği belirtiliyor. 14 Mayıs seçimleri öncesi beklemeye geçenler olduğu gibi bu fiyatlardan alım yapanlar da bulunuyor. Bekle-gör politikasındaki alıcılar, seçimler ardından bankaların konut kredisi kullandırmayı artıracağı yeni bir model oluşturulacağını da öngörüyor. Şu anda alımını sürdüren kitle de seçimler ardından yeni bir fiyat artışı dalgası olabileceğini belirtiyor.


Geri Dön