28 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Şu an doğru zaman mı?

Ev alacaklar dikkat! Şu an doğru zaman mı?

Son dönemde ekonominin canlanması amacıyla hayata geçirilen bir yıl geri ödemesiz düşük faizli konut kredisi seçeneği, satış ofisleri, gayrimenkul siteleri ve tapu dairelerindeki trafiğin artmasına sebep oldu.



Büyük şehirlerde, Mart ayı ortalarından itibaren özellikle ikinci el ve bahçeli konut satışlarına olan talebin yoğunlaşması sebebiyle konut fiyatları da buna paralel olarak arttı. Haziran'dan sonra görece olarak etkisini yitiren koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkan yatırımcıların özellikle yılın üçüncü ve son çeyreğinde satışları artıracağına vurgu yapan İzmirli gayrimenkul sektörü temsilcileri, yatırım yapmak için doğru zaman olduğunu savunuyor. 

Yeni Asır Gazetesi'nden Şenol Kantürk'ün haberine göre; hayata geçirilen bir yıl geri ödemesiz düşük faizli konut kredisi seçeneği, satış ofisleri, gayrimenkul siteleri ve tapu dairelerindeki trafiği artırdı. Sektör temsilcileri, konut kredisi faizlerindeki indirimin ardından sektörü değerlendirdi.

'EV ALMAK İSTEYENLER DAHA FAZLA BEKLEMESİN'

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Baskan Kenan Kal, konuya ilişkin, "2020 yılının özellikle ikinci yarısı inşaat sektörü açısından hareketli geçecektir. Artan konut fiyatı trendi yükselerek devam edecektir. Herkes kendi yaşam biçimine uygun evleri pandemi süresince iyice inceleyip araştırma fırsatı buldu. Benim tavsiyem ev almak veya yatırım yapmak isteyenler daha fazla beklemesinler; çünkü fiyatlar hiç beklemedikleri kadar yükselebilir" diye konuştu.

'YURT DIŞINDAN GELEN TALEPLERDE ARTIŞ VAR'

Tanyer Yap Yönetim Kurulu Baskan Münir Tanyer ise "İzmir'de doğal yaşam ve sosyal donatılarıyla ön plana çıkan konutlar, İstanbul'daki örneklerine göre hem daha kaliteli hem de daha uygun koşullarda satılıyor" dedi ve "Pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte şehir dışından ve yurt dışından da talepler artmaya başladı. Bu durum hem sektörümüz hem de ülke ekonomisi açısından sevindirici" açıklamasında bulundu.

1+1 EVLERE İLGİ YAZ SONU GİBİ ARTACAK

Coordinat Yap Kurucu Ortag Caner Tan ise, koronavirüs salgını sonrası müstakil konutlara ilginin arttığını belirtti ve "İnsanlar doğal hayatı arar oldu. Önümüzdeki süreçte biz de İzmir'de farklı lokasyonlarda villa tarzı konut yapmak için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Bir diğer konu da, şehir dışında okuyan öğrenciler artık 1+1 tarzı konutlarda yaşamak istiyor. Bu nedenle bu tarz konutlara olan talebin de yaz sonu itibariyle artacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

ALICIDA 'KENDİ KENDİNİ ÖDESİN' ANLAYIŞI HAKİM

Coldwell Banker Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar, konut sektörüyle ilgili şunları kaydetti: 

"Kredi faizlerinin düşmesi nedeniyle insanların alım gücü yükseldi. Konuta olan güven endeksi de arttı. Birçok yatırımcı bir ev alıp kiraya vererek, 'kendi kendini ödesin' mantığıyla hareket ediyor. Eylül ayı ile birlikte üniversiteler de açılırsa 4-5 yıl burada okumak için gelecek öğrencilerin aileleri de hem güvenlik hem de sağlık açısından ev almayı tercih edecektir."

Konut kredisi faizlerinde indirim bitiyor mu?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi fiyatları artırdı!


Geri Dön