27 / 04 / 2024

Ev alacaklara müjde! Kredi faizleri için 2 farklı formül ortaya kondu! İşte detaylar!

Ev alacaklara müjde! Kredi faizleri için 2 farklı formül ortaya kondu! İşte detaylar!

Ev almak isteyenlere müjdeli haberler verilmeye devam ediliyor. TOKİ konut projesi sonrası kredi faiz oranlarında büyük değişiklikler görülecek. İşte detaylar!



Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı kredi faizlerindeki iki farklı alternatife değindi. Özelmacıklı milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada bu konuya yer verdi. İşte açıklamada öne çıkan o detaylar;

KONUT BEDELİNE GÖRE KADEMELİ BİR FAİZ MODELİ GETİRİLİR Mİ?

“TOKİ kapsamında özellikle ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesinden sonra orta gelir grubuna dair planlanan yeni kredi paketinde 2023 yılı başından itibaren uygulamaların başlanacağı öngörülüyor. Bilhassa kredilerde sunulacak faiz oranlarının yüzde 1 oranının altında ve konutun değerine göre belirleneceği yönünde görüşler bulunuyor.

KONUT KAMPANYASINDAKİ FAİZLER!

Son dönemde gayrimenkul fiyat artışlarının yoğun olarak yaşandığı illerde kademelerin ayrıca belirlenmesi gerekmektedir. Oranların 0.79-0.89 ve 0.99 gibi farklı kademeleri barındırması sektörel görüşümüzdür.

Özellikle Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksi oranlarına göre Türkiye geneli birim metrekare fiyat ortalaması 16 bin 500 TL seviyelerine ulaşırken, İstanbul’da bu oran 26 bin 637 lira seviyesine gelirken, kredi vadesinin 10 yılın üzerinde 15 yıla çıkacağı da bekleniyor.

KONUT KAMPANYASI İLK KEZ EV ALACAKLAR İÇİN Mİ?

Bu kredilerin kullanılmasında belli şartlar da olabilir. Kredi kullanacak kişiler ya da aileler adına herhangi bir tapuda kayıtlı taşınmaz olmaması veya belirli bir süre satılmaması halinde yani bu şartlar da alternatiflerde göz önüne alınabilir.

‘SIFIR KONUTLAR İÇİN PLANLANIYOR’

Mevcut kredi koşullarının fiyatları yukarı çekmemesi için özellikle sıfır konutlar için geçerli olması planlanıyor. Lakin bazı illerde sıfır konut stokunda da arz eksikliği olmasından dolayı  2. el kısmında da kredi kullanımının kolaylaştırılmasının kritik olduğunu düşünüyorum.

KREDİ FAİZİNDE 2 ALTERNATİF!

Burada iki alternatiften bahsediliyor. Birincisi kişinin geliri baz alınırsa yani buna göre, ikincisi konutun bedeli baz alınmalıdır. Kişinin gelirine göre olan düzenleme tek başına yeterli değildir. O yüzden konutun değeri ve buna bağlı olarak da konutun kredi tutarı beraber değerlendirilmeli ve 10 milyon TL gayrimenkul alacak bir kişi 2 milyona mı finansman ihtiyacı duyacak veyahut 5 milyona mı? O nedenle konutun yanında bu değer üzerinde kullanılacak kredinin de belirleyici bir etkisi olmalıdır.”

EYT’de son durum ne? EYT şartları nedir? EYT’de yaş sınırı kalktı mı?

EYT ne zaman çıkacak? EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak?

Toplu taşımada artık kullanamayacaklar! 65 yaş ve öğrenci kartı kullananlar için peş peşe açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön