20 / 05 / 2024

Ev almak iseyenlere müjde! sıfır faizli kredi geliyor

Ev almak iseyenlere müjde! sıfır faizli kredi geliyor

Yaşanan depremin ardından, yaşanan kayıpların en aza indirgenmesi amaçlı yapılan hasar tespit çalışmaları ve alınacak önlemler gündemde. Evi hasar gören vatandaşlar  uygun fiyatlarla yeni konutların sahibi olabiliyor.



Afet bölgesi kararının akabinden hasar tespiti kaç etapta yapılıyor, kimler konut alabiliyor?

 

Hasar tespit çalışmaları afet etkisini tespit etme, net hasar tespit ve itiraz hasar tespit çalışmaları olarak üç aşamada olmaktadır. Binalardaki hasar büyüklüğüne göre yıkık, acil yıkılacak bina, ağır hasarlı, orta, az hasarlı ve hasarsız olarak 6 grupta sınıflandırma olmaktadır. Afetten etkilenen vatandaşlar devlet aracılığı ile sağlanan hak sahipliği şartlarını sağlayarak uygun olanaklala yeni afet konutu yaptırabilmektedir. Acil yıktırılacak ev tespitinin akabinden afet konut yapımı bağlamında uygun kredilendirme şartları sunuluyor. Bu bağlamda peşin yardım ve geçici barınma olanağı da sunulmaktadır.

Ev almak iseyenlere müjde! sıfır faizli kredi geliyor

Kimler afet konutu almaya hak kazanıyor?

 

Hak sahibi olduğu kanıtlanması halinde ev tapusunda yazan isim bağlamında AFAD aracılığı ile o kişi adına afet konutu verilmektedir. 60 gün olarak tespit edilen zaman içerisinde talep- taahhütname vererek başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmayan kişilerin itiraz hakkı da olmayacaktır. Depremzedenin kaç tane ağır hasarlı konutu olursa olsun AFAD aracılığı ile hak sahibi olmak koşuluyla kendisine bir tane konut yapılacak. Kiracı olan kişiler afet konutlarından yararlanamaz.

Lise diplomanız varsa ve KPSS'den en az 50 puan aldıysanız bu habere hemen bakın! O üniversiteye personel alımı var

Milyonları ilgilendiriyor! SGK'da 5000 TL ile 16.000 TL birikmiş olabilir! Kontrol edin!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Borçlar silinecek


Geri Dön