03 / 05 / 2024

Ev hayali kuranlar hemen baksın: O şartları karşılayanlar devletten 300 bin TL konut desteği alacak!

Ev hayali kuranlar hemen baksın: O şartları karşılayanlar devletten 300 bin TL konut desteği alacak!

Devlet dar ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteklerine devam ediyor. Barınma sıkıntısı yaşayan vatandaşlara maddi destek sağlıyor. Ancak bu kişilerden bazı şartlar isteniliyor. İşte o şartlar ve tüm detaylar...



İhtiyaç sahiplerinin barınma krizini ortadan kaldırmak isteyen devlet yetkilileri harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konutu olmayan kişilere devlet tarafından 300 bin lira destek verileceği açıklandı. 

Gelen son dakika detaylarına göre evi olmayanlara bakanlık tarafından 300 bin lira destek sağlanacak. Üstelik bu destek karşılıksız olarak verilecek. Bakanlık tarafından destek detayları tek tek açıklandı. 

300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ DETAYLARI NELER?

Finans7'nin haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşayacak evi olmayan ihtiyaç sahibi kişilere 300 bin TL'ye varan nakit destek ödemesi yapılacağını kaydedildi. Barınma desteğine ilişkin başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı aktarıldı.

e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek destek başvuruları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan müracaatlarda dikkate alınacak.

Ülke genelinde yapılacak olan destek ödemeleri 35 bin lira ile 300 bin lira arasında değişiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev onarımlarında 35 bin lira ile 100 bin lira arasında, prefabrik ev yapımlarında 200 bin lira, betonarme ev yapımlarında ise 300 bin liraya varan destek ödeme çeşitleri yer alıyor.

EV DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma desteği evleri bakımsız ve sağlıksız, oturulmayacak derecede eski olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek. Evlerinin onarımı- bakım yardımı,  prefabrik ev yapım yardımı, betonarme ev yardımı veya afet kapsamında ev eşyası alım için de yapılan destek sağlanıyor. 

Devlet tarafından verilen bu destek ödemesinden yararlanabilmek için hane içerisinde bulunan kişi başına düşen gelirin en çok asgari ücretin 3'te 1'i kadar olmalıdır. Öte yandan engellilik, yaşlılık, tek ebeveynli aile, dul olma gibi koşullar da özel şartlar arasında bulunuyor. Söz konusu durumlardan birine sahip olunması ile şartı sağlamış olarak destek ödemesinden yararlanabilirsiniz. Evin veya ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusunun başvuru yapan kişiye ait olması gerekir.

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat projesi resmen başlıyor!

TOGG tozu dumana katmaya geliyor! Üretimi 2 katına çıkarmak için kolları sıvadı!

İl Özel İdare o ilde imarlı arsa satacak! İhalesi 4 Ekim'de!


Geri Dön