29 / 04 / 2024

Ev kiralamak isteyenlere kapora tuzağı! Kiracılar dikkat, bu oyuna gelmeyin!

Ev kiralamak isteyenlere kapora tuzağı! Kiracılar dikkat, bu oyuna gelmeyin!

Milyonlarca kiracı, ev kiralamak için ilan sitelerine yöneliyor. İlan sitelerinde ise sahte emlakçıkların ilanların ilanları, kiracıları tuzağına çekiyor. Kiracılar dikkat, bu oyuna gelmeyin! İşte ayrıntılar...



Ev kiralamak isteyen kiracılar ilan sitelerini yakından takip ediyor. Bütçesine uygun ev arayan kiracılar son zamanlarda sahte kişiler tarafından kapora tuzağına düşmeye başladı. Sahte hesaplarla ilan açanlar ilan sitelerinde, kiracıları tuzaklarına tek tek çekiyor.

KİRACILAR DİKKAT!

Türkiye'de barınma sorunu her geçen gün artmaya devam ediyor. Yüksek enflasyonla birlikte ev sahipleri yüzde 25 kira artışını uygulamıyor, ancak kiracılar ev sahiplerinin yüzde 100'ü aşan zam talepleriyle karşı karşıya kalıyor.

Birçok kiracı ise yeni bir ev bulabilmek için ilan sitelerine yöneliyor. Ulusalpost.com'da yer alan habere göre; Türkiye'nin önde gelen ilan sitelerinden birinde hesap açan dolandırıcılar,  ev arayanları mağdur etmeye devam ediyor. Bu dolandırıcılar genellikle iletişim bilgilerini ilanlarında paylaşmıyor ve iletişimi genellikle mesaj yoluyla sağlıyor. Daha sonra, cumartesi günü evi göstermek için uygun olduklarını belirterek güven kazanıyorlar.

Ev kiralamak isteyenlere kapora tuzağı! Kiracılar dikkat, bu oyuna gelmeyin!

KİRACILARA KAPORA TUZAĞI!

Dolandırıcılar, evi kiralamak isteyen kiracılara daha ileri bir tarihe randevu vererek, "Başka talepler de var, sizinle anlaşmak isteriz. Kapora gönderin, evi başkasına vermemek için" gibi taktiklerle ev arayanları mağdur ediyor. Yetkililer ise bu gibi durumlar karşısında kiracıları uyarıyor.

UZMANLAR KİRALIK EV ARAYANLARI UYARDI 

Bu tür durumlarda yetkililer, kiracılara evi görmeden ve resmi sözleşme yapmadan kesinlikle herhangi bir ödeme yapılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için, ev arayanların dikkatli olmaları ve güvenilir kaynaklardan yardım almaları son derece önemli.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Kira arabuluculuğunda başarı oranı yüzde 58!

Geri Dön