27 / 04 / 2024

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri yaptığı açıklamada, "Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” ifadelerini kullandı.



DİSK/Genel-İş Sendikası Diyarbakır 1 ve 2 no’lu Şubeleri son zamanlarda sık sık gündeme gelen hayat pahalılığı, zamlar ve yüksek faturalarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sputniknews'ten Sertaç Kayar'ın haberine göre,  ‘Bu ekonomik krizi biz çıkarmadık bedelini biz ödemeyeceğiz. Ek protokol talebimiz insani, haklı, meşru ve elzemdir’ pankartı açan üyeler son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut ile ilgili basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı yapan Genel-İş Sendikası Diyarbakır 1 No'lu Şube Başkanı Kamuran Taş konuyla ilgili olarak “Ülkemiz ağır bir ekonomik ve siyasal kriz sarmalı içindedir. İktidarın yaklaşık 20 yıldır izlemiş olduğu siyasal ve ekonomik politikaların başarısızlığı her geçen gün daha belirgin bir hal almaktadır” şeklinde konuştu.

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

‘Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye geldi’

Söz konusu zamlara dikkat çeken Taş, “AKP elindeki ülke sürekli bir kriz halindedir. Döviz kurlarında başlayan yükselişin tetiklediği güncel ekonomik kriz, bugün işçi ve emekçilerin temel tüketim kalemlerine her gün yapılan zamlarla katlanarak artıyor. Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Benzine gelen zamlar otomatiğe bağlanmıştır. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir. TÜİK’in resmi enflasyonları bile yoksulluğumuzun son bir yılda yüzde 50 oranında arttığını göstermektedir. Bu kriz koşullarında sermaye çevreleri yüksek karlar açıklamaktadır. Kur garantili TL mevduat hesabı aldatmacası ile zenginlere kaynak transferi yapılırken, faizden para kazanan bankacılık sektörü ve finans kapital rekor karlara kavuşmuştur. Krizin sorumlusu siyasi iktidar iken yükünü işçi sınıfı ve yoksul halk çekmektedir. Buna dur demek tüm emek ve demokrasi güçlerinin ortak sorumluluğudur" dedi.

Taş, şöyle konuştu: “Bugün belediyelerde kadrolu ya da şirket işçisi olarak çalışan işçilerin ücretleri artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ciddi bir biçimde erimiştir. Bir önceki yılın ekonomik şartları göz önünde bulundurularak imzalanmış olan toplu iş sözleşmelerinin önemli bir kısmı ne yazık ki, bugünün ekonomik şartlarını karşılamaktan uzak kalmıştır. Örneğin; Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin kadrolu işçileri yüzde 4’e mahkûm edilmektedir. İşveren ile tüm görüşme taleplerimiz sonuçsuz kalmıştır. Buradan tekrar bu konu ile ilgili görüşme talebimizi yineliyoruz. Tüm belediye işçilerine ek zam ve ücretlerinde iyileştirme istiyoruz. Belediye şirket işçilerine kadro ve ilave tediye hakkı istiyoruz. Taşerondan kadroya geçen işçiler zorunlu emekli edilmesin istiyoruz. Belediye gelirlerinin arttırılmasını, personel gideri sınırlamalarının kaldırılmasını istiyoruz.”

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Döviz üzerinden kiralamalarda şok!


Geri Dön