Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?
Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kira kontratında belirtilen hükümlere tarafların uyması gerekiyor. Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?
Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?
Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşmeye kira kontratı deniyor. Bu sözleşmede ev sahibi evini sözleşmede belirtilen süre boyunca kiralayacağını, kiracı ise yine bu süre boyunca sözleşmede belirtilen bedeli ödeyeceğini belirtmiş oluyor.
Noter huzurunda da yapılabilen kira sözleşmesi ev sahibi ve kiracı arasında karşılıklı imzaların atılarak da yasal olarak kabul ediliyor. Ancak sözleşme imzalanırken dikkat edilmesi gereken ve mutlaka sözleşmede yer alması gereken maddeler bulunuyor.
Kiraya veren ve kiracı aralarında akdettikleri sözleşmede iradeleri ile sözleşmenin süresini belirlemişlerse bu durumda bu kira akdi, belirli süreli kira akdi olarak tanımlanıyor. Kararlaştırılan bu sürenin dolması ile birlikte kira sözleşmesi sona ermiş oluyor. Ancak, kira kontratının süresi dolmadan ev sahibi kontratı nasıl feshedebilir?
Eğer bir apartmanda belirli şartlar varsa ortak alanların kullanımına ilişkin kurallar varsa ve bu kurallar kira kontratında belirtilmiş, uyulmadığı takdirde kira kontratının feshine neden olacağı belirtilmiş ise bu şekilde kira kontratı fesh edilebiliyor.
Ev sahibi kira kontratının süresi tamamlanmadan kiracıya kira kontratını yenilemeyeceğini ihtarname çekerek bildirebiliyor.
Ev sahibi hangi gerekçelerle tahliye davası açabilir?
Öznur YASLI/Emlakkulisi.com