Ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?
Mesken kiralamalarında mal sahibi ve kiracı arasında imzalanan resmi belgeye kira kontratı deniyor. Peki, ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?
Ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?
Mesken kiralamalarında mal sahibi ve kiracı arasında imzalanan resmi belgeye kira kontratı deniyor. Taraflar arasında imzalanan kira kontratı ile taraflar kira süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Bu kontrat noter huzurunda yapılabileceği gibi, taraflar arasında da yapılabiliyor.
Kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanabiliyor.
Taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında genelde yıllık olarak yapılan kira kontratları sürenin bitmesi ile sona ermiyor; kira kontratı aynı şartlarda 1 seneliğine daha yenilenmiş oluyor.
Ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?
Ev sahibi kira kontratı yaparken görevli ve yetkili mahkemeyi, artış oranını ve hangi hususların kira kontratına aykırı olarak kabul edileceğini ve fesih sebebi olabilceğini açıklıkla belirtmesi gerekiyor.
Kira kontratı 2015..
Dairesi
Mahallesi
Cadde/Sokağı
Numarası
Kiralananın Cinsi
Kiralayan Adı Soyadı
Kiralayanın T.C. Kimlik No
Kiralayanın Adresi
Kiracının Adı Soyadı
Kiracının T.C. Kimlik No
Kiracının Adresi
Akdin Başlangıç Tarihi
Akdin Süresi
Yıllık Kira Bedeli
Aylık Kira Bedeli
Kira Bedelinin Ödeme Şekli
Kiralananı Kullanım Şekli
Kiralananın Durumu
Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar
İmzalar
Tarih
Ev sahibi hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?
Öznur YASLI/Emlakkulisi.com