29 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak isteyenler ancak peşinatı olmayanlara müjde

Ev sahibi olmak isteyenler ancak peşinatı olmayanlara müjde

Ülkemizde ev almak isteyenler tarafından merak edilen şeylerden bir tanesi genellikle nasıl peşinatsız ev sahibi olunacağı konusu. Son zamanlarda yükselen emlak değerleri, kredi maliyetleri ve benzeri pek çok sorun sebebi ile ev sahibi olmak imkansız hale geldi, Peki peşinatsız nasıl ev sahibi olunu



Peşinatsız ev sahibi olma yöntemlerini sizler için araştırdık. Artık dileyen peşinatsız ev sahibi olabilecek...


Ayrıca buna ek olarak da birikim sahibi olmayan kişiler, ev almak isteyince sorunlarla boğuşuyor.  Bu sorunların artmasına, bazı yasal zorunluluklar da sebep  olmakla birlikte. Özellikle ülkemizde, bankacılık sektöründe konut kredilerinde belli bir sınırlama söz konusu.Özellikle kredi kullanarak ev satın almak isteyenler için evin değerinin yüzde 75’i kadar konut kredisi kullanma sınırı şartların başında.

Diğer geri kalan yüzde 25’lik tutar için kredi çekilmeden peşin ödeme yapılması isteniyor. Hal böyle olunca da pek çok kişi ev sahibi olmakta zor zamanlar yaşıyor. Bununla birlikte hem bankalar ve finans kuruluşları hem devlet hem de inşaat firmaları, bu olumsuz durumların önüne geçebilmek için çözüm yolları bulmak için çalışmalar başlattı. Özellikle peşinat sahibi olmayan kişiler için çözümün ne olacağına ilişkin yapılan değerlendirmeler sonrasında birkaç yöntem var elbet. Konut satışında bazı işletmeler, yasal hükümlere aykırı olarak kredi işlemlerinde evin değerini olduğundan çok daha yüksek göstererek kredinin yüksek çıkması için uğraşması bunlardan biri. Bu yöntem ile ilerleyen dönemlerde muhtemel olumsuzluklar yaşanmaması için pek sıcak gözle bakılmıyor. Bu doğrultuda, peşinatsız ev sahibi olmak için güvenilir başka yöntemler bulunuyor elbette.

 

Peki kredi ile peşinatsız ev sahibi nasıl olunur?


Özellikle konut kredisi kullanarak peşinatsız ev sahibi olmak için bankalar tarafından geliştirilen birkaç yöntem bulunuyor. Konut kredisi kullanarak sahip olmak istediğiniz ev için evin değerinin yüzde 75’lik kısmı için konut kredisi verilebilmekte. Değerin geri kalan kısım olan yüzde 25’lik kısım içinse ihtiyaç kredisi kullandırılabilir.

Ev sahibi olmak isteyenler ancak peşinatı olmayanlara müjde

Öncelikle ihtiyaç kredisi ile çekilen yüzde 25’lik kısma denk gelen tutar, ev ödemesinin peşinatı hükmünde görülüyor ve bu yöntemde, ev almak isteyen kişiler, ödeme noktasında sorunlar ile karşılaşabiliyor. Bunun sebebi kişiler, hem konut kredisini hem de ihtiyaç kredisini ödemek zorunda kalmaları. Kredi kullanacaklar bu yönteme başvurmadan önce gelir gider hesabını iyi yapmaları lazım.


Geri Dön