16 / 05 / 2024

Ev sahibi olmak isteyenler ancak peşinatı olmayanlara müjde

Ev sahibi olmak isteyenler ancak peşinatı olmayanlara müjde

Ülkemizde ev almak isteyenler tarafından merak edilen şeylerden bir tanesi genellikle nasıl peşinatsız ev sahibi olunacağı konusu. Son zamanlarda yükselen emlak değerleri, kredi maliyetleri ve benzeri pek çok sorun sebebi ile ev sahibi olmak imkansız hale geldi, Peki peşinatsız nasıl ev sahibi olunu



Bir diğer yöntem: İpotek yöntemi ile peşinatsız ev alma

Konut sahibi olmak isteyenler kredi çekerek peşinatsız ev sahibi olmak için kullanılan bir diğer yöntem ise ipotek . Bankalar bu yöntem ile ev sahibi olmak isteyen kişilere, satın almak istenilen evin tüm tutarı için kredi verebilme ihtimalleri yüksek. Bununla birlikte, peşinat ödeme sorunu ortadan kalkarak ev almaları kolaylaşıyor. Lakin bu yöntemin uygulanabilmesi için üzerine ipotek uygulanabilecek bir gayrimenkule sahip olması başlıca koşullardan. Söz konusu bu gayrimenkul üzerine uygulanan ipotek ile birlikte daire fiyatının tamamına konut kredisi veriliyor. Daha sonra ise ödemelerin yapılmasının ardından ipotek kaldırılarak işlemlere devam edilir.

Son olarak peşinat ödemesi yapmadan, kredili şekilde ev sahibi olmanın başka bir yolu daha var. Bu yöntemlerin özellikle büyük konut projelerine imza atan inşaat şirketleri, sahip oldukları satış potansiyeli sayesinde bankalar ile aralarında özel sözleşmeler imzalamaları söz konusu. İşte tüm bu sözleşmeler sayesinde o projeden ev almak isteyenler için özel faiz oranları, taksitler ya da peşinatsız ödeme seçenekleri artıyor.  Saydığımız yöntemleri takip ederek çok uygun fiyatlara ev sahibi olmak mümkün kılınıyor. Tüm bu projelerin inşa sürecinde satın alma işlemi yaparak, daha düşük tutarlara ev sahibi olma şansı artıyor.

Editör Notu: Bu haber 10 Eylül 2022 tarihinde saat 01:30'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 22 kuruş, euro 18 lira 35 kuruş, altının gramı ise 1.027 lira değerindedir.

iPhone 13 Pro 512 GB artık A101’de satışta. İşte 10 Eylül 2022 fiyat 

Migros'tan 'Birlikten Berekete' kampanyası! Sebze, et, süt ürünlerinde dev indirim! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi

Kia Eylül fiyat listesi yayınlandı! Gözlerinize inanamayacaksınız! İşte, Kia Sorento’nun 10 Eylül 2022 fiyat listesi…


Geri Dön