11 / 05 / 2024

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Arazi kamudan, ev vatandaştan! Ağustos ayında başlıyor!

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Arazi kamudan, ev vatandaştan! Ağustos ayında başlıyor!

Konutta yeni model hayata geçiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine'nin vatandaşa arsa satacağını, vatandaşa burada ev inşa etme imkanı tanınacağını belirtti.



ARSA SATIŞI AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK 

Ev fiyatlarındaki yükselişlerle ilgili konuşan Murat Kurum, Kovid-19 salgınıyla dünya genelindeki tedarik zincirinin bozulduğuna ve  bu durumun pek çok sektöre yansıdığına vurgu yaptı. Bu dönemde bütün sektörlere destek olacak çalışmalara imza atıldığının altını çizen Kurum, şunları kaydetti:

"Vatandaşı çaresiz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Sahada vatandaşın sorunlarını dinliyor, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hızla çalışma yapıyoruz. Gelinen noktada ülkemizde 2 yıl önce konut fazlası var tartışması vardı. O gün düzenlenen kampanya ile rekor satışlar yapıldı. Bugün de yine konut ihtiyacı olan vatandaş için bir ay önce yeni bir paket açıklandı. Kredi faizleri düşürüldü. Gündemimizde yeni çalışmalar da var. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla, belediyelerimizle vatandaşın konut almasını kolaylaştıracak, yeni arzın piyasaya çıkmasını sağlayacak adımlar atacağız."

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Arazi kamudan, ev vatandaştan! Ağustos ayında başlıyor! 

ARSALARDA UZUN VADELİ ÖDEME İMKANI 

Sosyal konut projelerine ek olarak altyapılı konut arsalarının satışlarına başlayacaklarının altını çizen Kurum, "Hazine arazilerini vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda satışa çıkacağız. Vatandaş tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İsteyen müteahhitlerle anlaşacak" diye konuştu ve Ankara’da Gölbaşı, İstanbul’da Tuzla, Çatalca, Başakşehir için çalıştıklarını belirtti.

Murat Kurum, arsa projesiyle ilgili olarak, “Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ eliyle, Arazi maliyetlerini de aşağı çekmek adına Hazine arazilerini çalışıyoruz. Şehrin çeperinde, vatandaşımızın yerleşecekleri alanı altyapısı ile birlikte hazırlıyoruz. Bunları uzun vadeli ödeme şekli ile satışa çıkacağız.” açıklamasında bulundu ve vatandaşların böylece sürekli kalabileceği ev taleplerinin yerine geleceğini belirtti. 

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Arazi kamudan, ev vatandaştan! Ağustos ayında başlıyor! 

Arsanın yerine göre metrekare büyüklüklerinin tespit edileceğini dile getiren Kurum, "“Mesela bir arazide 500-1000 metrekarelik alanlar olacak ve tek katlı evler yapılacak. Bazı yerlerde 8-10 bin metrekarelik arsada, emsal 0.50 olacak ve 3-4 katlı binalar yapılacak" açıklamasında bulundu ve konut tipleri için kendilerinin proje çalışacağını aktardı. 

Kurum, konuyla ilgili açıklamasını "Ancak vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini yapabilecek. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya,  Adana  gibi bilhassa konut fiyatlarının çok arttığı şehirlerde çalışıyoruz. İhtiyaca ve talebe göre sayılar belirlenecek" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Gazete Vatan'ın aktardığına göre; Kurum, arsa satışına ağustos ayında başlamayı ve yıl sonuna kadar düzenli satış gerçekleştirmeyi hedeflediklerinin de altını çizdi. 

İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli personel alacak! Başvurular ne zaman? Şartlar neler? İşte detaylar...

TOKİ'den dev müjde! 9 ile 3.320 yeni konut geliyor! 6 Haziran'da düğmeye basılacak! 

TOKİ'den 150 bin yeni konut! 1+1 2+1 ve 3+1 dairelere başvurular başlıyor! Fiyatlar belli oldu

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!  


Geri Dön