Kira

Ev sahibi ve kiracı kavgasında düğüm: İki taraf da mağdur! Ev sahipleri mi, kiracılar mı haklı? 

Yüzde 25 zam sınırı ile başlayan anlaşmazlıklar büyüyor. Kiracılar istenen evraklardan, ev sahipleri de kira ödemeyenlerden mağdur. Peki kim haklı? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yüzde 25 zam sınırı sebebiyle başlayan anlaşmazlıklar dallanıp budaklanıyor. Binlerce ev sahibi hem düşük kira bedeli ödeyen hem de evini boşaltmayan kiracılardan şikayetçi durumda. Bir diğer mağduriyet de uzayan dava süreçleri oluyor. Ev sahipleri mahkemelerin hem vakit hem de para kaybına neden olduğunu belirtiyor. 

Kiracılar ise ev sahiplerinin kiralama sırasında istedikleri belgeler sebebiyle mağdur olduklarına dikkat çekiyor.  

Sosyal medya fenomeni Serkan Tanyildizi, 219,3 bin takipçili olan https://twitter.com/srkntnyldz resmi X sosyal medya hesabından ev sahipleri ile kiracılar ile ilgili bir paylaşımda bulundu. 

Serkan Tanyildizi, söz konusu paylaşımında bir ilan sitesinde yer alan ilanın görselini paylaştı ve kiralama için istenen belgelere yer verdi. 

Tanyildizi, "Kiracılar ev sahiplerinin istedikleri evraklardan mağdur. Ev sahipleri girdikten sonra kira ödemeyen, üzerine bir de evden çıkmayıp yıllarca mahkemelerde süründüren kiracılardan mağdur…" açıklamasında bulundu ve "Sizce hangisi haklı şu durumda?" sorusunu yöneltti. 

Peki bu paylaşıma hangi yorumlar geldi? Ev sahipleri ve kiracılar neler söyledi? İşte o yorumlar...

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! Türk müteahhitlere Suudi Arabistan çağrısı geldi!

S&P’den dolar tahmini! 2025'te dolar kaç Türk Lirası olacak?

EPDK açıkladı! Akaryakıt istasyonlarında 15 Mayıs'ta yeni dönem başlıyor!