01 / 05 / 2024

Ev sahipleri artık para teklif ediyor! Kiracılar bu kanuna dikkat! 

Ev sahipleri artık para teklif ediyor! Kiracılar bu kanuna dikkat! 

Mevcut kiracısını çıkarıp 2-3 kat fazla tutarla konutunu kiraya vermek isteyen mülk sahipleri, haklı tahliye nedeni bulamayınca para teklif etme yoluna bile gitti. “Taşınma paranı vereyim, 6 kira bedeli vereyim, evi boşalt” diyen konut sahiplerinin sayısı çoğaldı. Ev sahiplerinin ısrarından bunalan



Ev kiralarında yaşanan olağanüstü yükselişler, konut sahibi ve kiracı ilişkisinde yeni yeni olaylara neden oluyor. Önce yasal sınırın üzerinde zam ve ara zam gibi talepler gündeme taşınırken, zamla beklediğini bulamayan konut sahipleri, kiracısını çıkarıp 2-3 kat fiyat farkıyla evi yeni birine kiralamanın yollarını aramaya başladı ve tahliye baskısı arttı. Fakat tahliye için kiranın ödenmemesi, gereksinimin ispatı, esaslı aykırılık ve yıkım gibi nedenler gerekiyor. 

Ev sahipleri artık para teklif ediyor! Kiracılar bu kanuna dikkat!  

‘Çocuğum gelecek’ diyerek kiracısını çıkarıp, yeni kiracı alanlara karşı da 3 sene kiralama yasağı getiriyor. Konut sahiplerinin bu formülü de düzenlemeye takılınca, ‘tahliye taahhütnamesi’ baskısı yoluna gidildi. Fakat bu yol da eski kiracılarda işe yaramadı. 

Ev sahiplerinin son formülü ise kiracıları şok etti. Temmuz 2023’e kadar yüzde 25 artış sınırı getiren düzenleme devreye alınınca, “Taşınma paranı vereyim, 6 kira bedeli vereyim, evi boşalt” diyen konut sahiplerinin sayısı çoğaldı.

Peki kiracılar bu durumda ne yapabilir? İşte milyonlarca kiracının merak ettiği o sorunun yanıtı...


Geri Dön