19 / 05 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Bunu yapan yandı! Tam 90 bin TL ceza ödemek zorunda kalacaksınız!

Ev sahipleri dikkat! Bunu yapan yandı! Tam 90 bin TL ceza ödemek zorunda kalacaksınız!

Anadolu'da 11 ili vuran depremde on binlerce bina yıkıldığı için yüzbinlerce insan evsiz kaldı. Çevre illere taşınabilen depremzedeler, piyasadan yüksek kiralar nedeniyle zor durumda kaldı. Sonuç olarak, ilgili kurumlar "fırsatçı" mülk sahiplerini sıkı bir şekilde izlemeye başladı.



Kahramanmaraş merkezli 11 ilde geniş çapta yıkıma yol açan depremlerin ardından bölgeden yaklaşık 2 milyon kişi çevre illere taşındı. Depremzedelerin barınma ihtiyacını 'fırsat' olarak gören bazı emlakçılar ve ev sahiplerinin evlerine yüzde 50'ye varan zamlar yapması kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Ev sahipleri dikkat! Bunu yapan yandı! Tam 90 bin TL ceza ödemek zorunda kalacaksınız!

Afet sonrası çok sayıda evin yıkılması ve barınma hakkının temel ihtiyaçlar listesinin başında geldiğini vurgulayan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, "Depremzedeler, özellikle konaklama, iletişim, eğitim-öğretim ve sağlık hakkı açısından birtakım zorluklarla karşılaşıyor. Deprem sonrası müdahale, iyileştirme ve yeniden inşa çabalarına eşitlik ve insan hakları ilkelerinin dahil edilmesinin önemine dikkat çekmek istiyorum" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön