28 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...



Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar doğrtultusunda yaşanan sıkıntılar ve sonrasında kiracıların komşuları ile olan sorunları da evden çıkarılmaya yol açabiliyor. Bu durumda ev sahiplerinin elde ettiği yasal haklar ve çıkarılma zamanının nasıl işlediği önem kazanmaktadır.

SORUN YAŞAYAN KİRACININ DURUMU

Kiracının komşuları ile geçinemediği durumlarda, bu eylemler yasalar tarafından kiralanan eve özensiz bakma kapsamında değerlendirilebilmektedir. Bu kapsamda, ev sahibine kiracıyı evden çıkarma hakkı doğmakta. Fakat bu hakkın kullanımı hemen mümkün olmayabiliyor. Kiracının evden çıkarılması için, genellikle mahkeme sürecinin izlenmesi gerekiyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

KİRACIYI EVDEN ÇIKARMA SÜRECİ

gazeteyenigun.com.tr'de yer alan habere göre; Eğer ev sahibi ve kiracı arasında anlaşma yok ise ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilmek için mahkemeye başvurmak zorundadır. Bu süreçte  arabuluculuk aşamasını da içeriyor. Ev sahibi, arabulucu aşamasını geçtikten sonra dava açabiliyor. Fakat, davanın sonuçlanması genellikle uzun zaman alıyor.

AÇILAN DAVA SÜRESİ VE SONRASI

Kiracıyı evden çıkarmak için açılan dava kapsamında yaklaşık iki yıl sürebiliyor. Bu süreç içinde kiracı, yasal kira zammını yaparak evde oturmaya devam edebilir. Dava sonuçlandığında ise hem kiracı hem de ev sahibi için şartlar değişebilir. Ev sahibi, açılan dava sonucunda kiracıyı evden çıkarır, fakat, uzun süren mahkeme zamanı da  göz önünde bulundurarak kiracı ile anlaşma yolunu tercih etmek daha mantıklı bir davranış şeklidir. Bu duruma göre, kiracı ve ev sahipleri arasındaki ilişkilerin yanı sıra komşuluk ilişkilerinin de önemili bir detay. Kiracıların komşuları  ile iyi geçinmesi, yasal süreçlere maruz kalmamaları için önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Ev sahipleri de, kiracılarını evden çıkarmak istediklerinde yasal süreçleri ve alternatif çözüm yollarını dikkate almalılar.

Kiraya yüksek oranda zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracılar dikkat! Evi su basarsa kiracı mı yoksa ev sahibi mi masrafı öder?

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahiplerini şok eden haber: Artık bu paralar kiracı ile beraber ödenecek!


Geri Dön