28 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte 2024'te uygulanacak yeni ücret tarifesi!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte 2024'te uygulanacak yeni ücret tarifesi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında arabuluculuk sistemi 1 Eylül tarihinde devreye girdi. 2024 yılı itibarıyla arabuluculuk fiyat tarifesi güncellendi. İşte yeni yılda uygulanacak yeni ücret tarifesi...



Kira ücretlerine yapılan fahiş zamlar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar adliyeleri doldurdu. 1 Eylül tarihinde devreye alınan arabuluculuk sistemiyle uyuşmazlık davalarının pek çoğu çözümlendi. Halktv'de yer alan habere göre yeni yılda ise fiyat tarifeleri güncellendi. 

Peki 2024 yılında arabuluculuk ücretleri ne kadar olacak? İşte tek tek açıklanan o ücretler...

ARABULUCULUK ÜCRETLERİ 2024 YILINDA NE KADAR OLACAK?

Resmi Gazete’de yayımlanan söz konusu karara göre kira, komşu hakkı ve Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan kaynaklanmış olan uyuşmazlıklarda bir saat ücreti 2 kişinin taraf olması durumunda taraf başına 580 Türk Lirası, bir saati 3-5 kişinin taraf olması durumunda taraf sayısı gözetmeksizin 1200 Türk Lirası, bir saati 6-10 kişinin taraf olması halinde taraf sayısı gözetmeksizin 1300 Türk Lirası, bir saati 11 ve daha fazla kişinin taraf olması halinde taraf sayısı gözetmeksizin 1.400 Türk Lirası oldu. Yeni ücret tarifesi 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte 2024 te uygulanacak yeni ücret tarifesi!

64 BİN KİRACI VE EV SAHİBİ ANLAŞTI

1 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için arabuluculuk uygulaması hayata geçirilmişti. Söz konusu kira anlaşmazlıklarındaki arabuluculuk ile ilgili veriler merak edilirken, konuya ilişkin yeni bilgiler de geçtiğimiz günlerde geldi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resmi sosyal medya hesabından kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıkları ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı.

Bakan Yılmaz Tunç, https://twitter.com/yilmaztunc hesabından yaptığı açıklamada, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren hayata geçirdikleri kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru geldiğini dile getirdi.

Yılmaz Tunç ayrıca açıklamasında toplamda 76 bin 780 başvurudan 32 bin 98'inin anlaşmayla sonuçlandığını dile getirdi ve "Bu şekilde 64 bin kiracı ve kiralayandan oluşan vatandaşımız dava yoluna gitmeden dostane bir şekilde uyuşmazlığı çözdüler" diye konuştu.

İstanbul'da  TOKİ  mi başarılı KİPTAŞ mı? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor geldi! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları 30 Aralık 2023!

Dünyada en çok değer kazanan konutlar hangi kentlerde? Türkiye'den de 2 şehir listede!


Geri Dön