07 / 07 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Zamlı kirada bunları gözden kaçırmayın!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Zamlı kirada bunları gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde artış yapmadan kirasını ödeyen kiracıya ihtar gönderilip gönderilemeyeceğini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde artış yapmadan kirasını ödeyen kiracıya ihtar gönderilip gönderilemeyeceği ile ilgili açıklamasında, sözleşme uzun süreli ise ve bu artış tarihi bu sürenin içinde kalıyorsa zamlı kiranın ödenmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Bu durumda bu ihtarın haklı bir ihtar olacağını belirten Tamer Heper, "Veya bu kiralık yer meskense ve artış gereken tarih 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 arasında kalıyorsa zam kira sözleşmesinde yazılan zam değildir, zam yüzde 25 olacaktır" dedi ve bu durumda talebe bakmak gerektiğini söyledi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Zamlı kirada bunları gözden kaçırmayın! 

Konuyla ilgili olarak bir diğer ihtimalin de bu yer mesken değil iş yeri olmasına değinen Heper, talep edilen zam ilk kira senesinin sonunda yapılıyorsa yine bu zammın yapılması gerektiğini dile getirdi. 

"Bakın bir anda kaç ihtimal karşımıza çıktı. Bunlar ilk anda aklıma gelenler, akla gelmeyenler de var" şeklinde konuşan Tamer Heper, kira ilişkisinin içinden çıkılması zor bir halde olduğuna dikkat çekti. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Zamlı kirada bunları gözden kaçırmayın! 

Kendisine yöneltilen bir diğer sorunun da '1 Temmuz 2023 tarihinde şu yüzde 25 zam meselesi bitecek, peki ondan sonra yeni bir uygulama gelir mi?' olduğuna dikkat çeken heper, vatandaşların işin daha karmaşık bir hale geleceğini umduğunu belirtti. Ancak Heper, buna yanıt verilmesinin mümkün olmadığına, o gün geldiğinde bu durumun incelenebileceğine dikkat çekti. 

Kendi önerisinin kira sözleşmesinin alınıp bir uzmana danışmak olduğunu aktaran Tamer Heper, "Zira mesele ancak kira sözleşmesinin incelenmesi ve bir meslektaşımın katılımı ile hallolur" dedi. Tamer Heper, kira konularının görüşülmesi için eksiksiz olması gereken belgenin kira sözleşmesi olduğunun altını çizen Heper, eğer birden çok sözleşme yapıldıysa son tarihli olanının önem arz ettiğini belirtti. 

Asgari ücrette zam heyecanı! Peş peşe açıklandı duyan dondu kaldı! 2023'te asgari ücret 8 bin TL mi olacak?

1 Ocak 2023 emekli zammını duyan şok oldu! 3 aylık hesaplamada şok deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammına bakın!

2023 Ocak memur maaş zammında bomba! Memur ve memur emeklisi maaşları tek tek hesaplandı! Hemen memur zammına bakın!

 


Geri Dön