30 / 06 / 2024

Ev sahiplerinin kanayan yarası kira davaları neden uzun sürüyor? 

Ev sahiplerinin kanayan yarası kira davaları neden uzun sürüyor? 

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, pek çok kişi de kira davalarının neden uzun sürdüğünü araştırıyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? 



Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki kavgalar mahkemelere taşınırken, hem ev sahipleri hem de kiracılar konu ile ilgili mağduriyetlerini sık sık paylaşıyor.

Mülk sahipleri yüzde 25 kira sınırlamasından dert yanarak tahliye yolları ararken, kiracılar da kiraların yüksekliğinden şikayet ediyor.

Ev sahipleri kiracılar arasında sular durulmazken pek çok kişi de kira davalarının neden uzun sürdüğünü merak ediyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? 

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren  Avukat Tarık Çakmak'tan kira davaları ile ilgili çok önemli bir paylaşım geldi. 

Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı https://x.com/avtarikcakmak üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kira davaları neden uzun sürüyor?" sorusuna yanıt verdi.

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:


KİRA DAVALARI NEDEN UZUN SÜRÜYOR ?

-İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemelerinde bir hakim, 12 ay sonrasına duruşma günü verme sebebini ayrıntılı olarak açıklamış.

-Dava tarihi : 22 Mayıs 2024

-İlk duruşma tarihi : 27 Mayıs 2025

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Milli Emlak'tan 25 bin TL’ye arsa fırsatı! Bu fiyata tapu fırsatlarını kaçırmayın...

İş Bankası yeni emekli promosyonu Haziran 2024! Başvuran emeklinin hesabına işte tam bu kadar yatırılacak! 

O bölgede villalar rekor kırıyor! 10 milyon TL'ye 1 hafta tatil yapılır mı? 


Geri Dön