30 / 04 / 2024

Ev tapusu masrafı 2014!

Ev tapusu masrafı 2014!

Ev tapusu alım satım işlemleri taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan bu devir işlemleri için alıcı ve satıcının harç ödemesi gerekiyor. Peki, ev tapusu masrafı 2014 ne kadar?



Ev tapusu masrafı 2014!

Ev tapusu alım satım işlemleri taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan bu devir işlemleri için alıcı ve satıcının harç ödemesi gerekiyor.


Ödenecek harç miktarı, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından her sene yeniden açıklanıyor. 2014 yılına ait tapu ve kadastro harçlarına göre, ev tapusu masrafı 2014 ne kadar?


Tapu masrafı için ödenecek harç, gerçekleşen satış bedeli üzerinden ödeniyor. Ev tapusu harç oranı ise binde 20 olarak tespit ediliyor. Bu harcın yanı sıra, tapu döner sermaye ücretinin de ödenmesi gerekiyor.


Tapu işlemleri için gerekli olan belgeler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


- Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


- Gayrimenkulün belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek.


Tapu harcının ödenmemesi durumunda işlem tamamlanamıyor. Harcın eksik ödenmesi ya da satış bedelinin gerçek satış bedelinden daha az gösterilip, buna bağlı olarak yine harcın eksik ödenmesi halinde ise ilgili kişilere üç katı tapu harcı cezası uygulanıyor.



Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön