17 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı yatan iller güncel 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 10 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşı yatan iller güncel 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 10 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte 10 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!



Evde bakım maaşı, evde engelli, yaşlı ve hasta kişiler için ödenen bir maaş türüdür. Bu evde bakım maaşını alabilmek için bazı koşulları karşılamanız gerekmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞINI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ?

Evde bakıma muhtaç olan engelli, yaşlı ve hasta kişiler için aylık bir ödeme bulunuyor. E-Devlet internet üzerinden bunu sorgulayabilirsiniz. E-Devlet internet adresi üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak, evde bakım maaşını sorgulayabilirsiniz. Sisteme kayıtlı olan kişiler, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulayabilir. Ödeme sorgulama işlemi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında mevcuttur. E-Devlet'e giriş yapmak için tıklayınız.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE ZAMAN YATAR?

Şubat ayında yapılması beklenen evde bakım maaşı daha hesaplara yatmadı. Ödemelerin, ayın 15'inden sonra yatırılacağı bilgisi verildi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2022 yılında hesaplara yatırılan 3.336 TL olan evde bakım maaşı, 2023 yılında artan zamlar ile ve enflasyon neticesinde 4 bin 337 TL'ye çıkarıldı.

EVDE BAKIM AYLIĞI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmeniz için bazı şartlar bulunur. İşte o şartlar:

  • Gelir şartının uygun olması gerekmektedir,
  • Bakıma muhtaçlık ölçütü olmalıdır,
  • Ağır engelli olduğunu belli eden sağlık kurulundan edinilmiş rapor gerekmektedir,
  • Evde bakım maaşı, hanede bulunan kişilerin tüm net gelirleri toplanarak, hanede bulunan kişi sayısına bölünüyor.
  • Evde bakım maaşı alabilmek için engelli, hasta ya da yaşlı bakıma muhtaç kişinin ikametinin bulunduğu il ve ilçedeki Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine giderek başvurular gerçekleştirebilir.

Bakanlık duyurdu! Elektrik ve doğal gaz faturalarında şok karar!

Emeklilerin dört gözle beklediği haber! 3000 TL ödeme için gözler o kritik tarihe çevrildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön