30 / 04 / 2024

Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? 8 Kasım 2022 evde bakım aylığı yattı mı?

Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? 8 Kasım 2022 evde bakım aylığı yattı mı?

Evde bakım maaşı her ilde farklı tarihlerde yatıyor. Evde bakıma muhtaç ve yaşlı kimselere bakan vatandaşlara evde bakım maaşı veriliyor. Devlet tarafından her ayın belli tarihlerinde ödenen evde bakım parasını il il e-Devlet kapısı üzerinden sorgulamak mümkün. Peki hangi illerimizde evde bakım aylı



Evde bakım maaşı alan vatandaşlar Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller? Sorularının yanıtını arıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım maaşı yatan iller il il açıklanıyor. Evde bakıma muhtaç ve yaşlı kimselere bakan vatandaşlara evde bakım maaşı ödeniyor. Peki, 8 Kasım evde bakım maaşı yattı mı?

EVDE BAKIM MAAŞI HANGİ İLLERDE YATTI? (8 KASIM)

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı her ayın 15'i ile 31'ü arasında hesaplara aktarılıyor. Alınan son bilgilere göre şuan için herhangi bir ilimizde evde bakım maaşı ödemesi yapılmadı.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşını alabilmek için aranan şartların en önemlisi yardıma başvuran kişinin geliridir. Bu gelir kriteri asgari ücret miktarı ile belirleniyor.

Engelli oranına bakılmadan, 18 yaşının altındaki çocuklar için Engelli Sağlık Raporunda 'özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir' ibaresi varsa, engelli yakını Evde Bakım Yardımından yararlanabilir. 18 yaşının üstündekiler için ise, raporda 'tam bağımlı' ifadesi varsa, yine engelli yakını yardımdan yararlanabilir.


Geri Dön