23 / 05 / 2024

Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı kaç lira? 18 Eylül 2022

Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı kaç lira? 18 Eylül 2022

Evde bakım maaşı yatan şehirlerin hangileri olduğu arama motorlarında en çok aratılan konulardan biri.  Evde bakım maaşlarının yatırılıp yatırılmadığı ayın ortasının gelmesi ile birlikte büyük merak konusu. Peki evde bakım maaşı yattı mı? İşte ayrıntılar...



EVDE BAKIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU 2022

Evde bakım maaşı alabilmek için ise 3 kritere sahip olmak gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun durumda olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriterine uygun olunması,

3) Ağır engelli olduğunu bildiren sağlık kurulu raporunun olması.

Evde bakım parası ödemeleri yapılırken, hane halkının tüm net geliri toplanmakta ve engelli kişi de tüm bunlara dahil edilirken hane halkı sayısına bölünerek hesaplanmakta. 

EVDE BAKIM PARASI KAÇ LİRA 2022?

2022 senesi temmuz asgari ücrete gelen zam ile birlikte evde bakım parasının bu yıl ne kadar olacağı netlik kazandı. Evde bakım parası da bu kapsam dahilinde 2 bin 706 TL’den 3 bin 340 TL’ye yükseltildi. Hane içinde birden fazla şekilde bakıma ihtiyacı olan engelli kişinin olması durumunda, ikinci engelli iki kişi olarak hesaplanmakta. Örnek verecek olursak bir anne ve iki engelli çocuğunun yaşamış olduğu ailenin kişi başına geliri hesaplanırken toplam gelirler üçe değil, dörde bölünüyor ve kişi başına gelir bu şekilde bulunmakta.

Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı kaç lira? 18 Eylül 2022

Altında tehlike çanları çalıyor! Altına yatırım yaptıysanız yandınız! Kötü günler bekliyor

Emekli maaşlarına zam! Hangi emekli ne kadar alacak?

Akaryakıtta dev indirim! Salı günü tabelaya yansıyacak! Opet, Shell, Total, BP, PO 18 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön