25 / 05 / 2024

Evdeki doğalgaza yüzde 25 indirim yapıldı!

Evdeki doğalgaza yüzde 25 indirim yapıldı!

Botaş Genel Müdürlüğü, doğalgaz satış fiyatlarında bugünden geçerli olmak üzere indirim yaptı



BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, enerji KİT'lerinde maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasına geçilmesine ilişkin alınan 14 Şubat 2008 tarih ve 2008/T-5 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Karalı ile 1 Temmuz 2008 tarihinde başlatılan uygulama gereği yapılan hesaplamalar neticesinde BOTAŞ'ın, bugünden geçerli olmak üzere doğalgaz satış fiyatlarında konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptığı belirtildi. (Sabah)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Doğalgaza yüzde 25 indirim yapıldı

BOTAŞ Genel Müdürlüğü, doğalgaz satış fiyatlarında bugünden geçerli olmak üzere, konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptı

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, enerji KİT'lerinde maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizması neticesinde bugünden geçerli olmak üzere doğalgaz satış fiyatlarında indirim yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
“BOTAŞ, daha önce, petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak 2009'un doğalgaz satış fiyatlarında önemli indirimlerin yapılacağı bir yıl olacağını açıklamış ve bu yılın ilk indirimini 1 Şubat 2009'dan geçerli olmak üzere sanayide yüzde 18 ve konutta yüzde 17 oranında gerçekleştirmiştir.
Bu indirimlerle, tüketicilerimize bin metreküp başına ortalama 306 TL'lik katkı sağlanmıştır.” (Milliyet)

Hükümet kura baktı doğalgazda yüzde 25-26 indirim yaptı  

BOTAŞ Genel Müdürlüğü, doğalgaz satış fiyatlarında bugünden geçerli olmak üzere, konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in "Doların seyrine göre yapılır" dediği doğalgaz fiyatları için hesaplamalar yapıldığını belirterek indirim sinyali vermişti. BOTAŞ'ın açıklamasında, enerji KİT'lerinde maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasına 1 Temmuz 2008'de başlatıldığı uygulama gereği yapılan hesaplamalar neticesinde BOTAŞ'ın, bugünden geçerli olmak üzere doğalgaz fiyatlarında konutta yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Hatırlanacağı üzere BOTAŞ, daha önce, petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak 2009'un doğalgaz satış fiyatlarında önemli indirimlerin yapılacağı bir yıl olacağını açıklamış ve bu yılın ilk indirimini 1 Şubat 2009 tarihinden geçerli olmak üzere sanayide yüzde 18 ve konutta yüzde 17 oranında gerçekleştirmiştir" denildi.

15 ayda 5 zam 2 indirim oldu

BotaŞ, 1 Ocak 2008'de konutta yüzde 7.4, sanayide ise yüzde 6.5 zam yaptı.

2008 Haziranda konutlara yüzde 7.4, sanayide yüzde 8.3 doğalgaz zammı geldi.

Ağustosta fiyatlar konutta yüzde 16.88, sanayide yüzde 18.7 arttı.

2008 Ekim'de de konutlara yüzde 4.55, sanayi için de yüzde 4.69 zam yapılmıştı.

Kasım 2008'de ise konutlarda doğalgaza yüzde 22.50, sanayide yüzde 22 zam yapıldı

Böylece 13 ayda yüzde 80'lere varan oranda zamlanan fiyatlar, şubatta konutta yüzde 17, sanayide yüzde 18 indi.

1 Mayıs 2009'da ise indirim konutta yüzde 25 sanayide yüzde 26 oldu. (Hürriyet)

Doğal gazda büyük indirim

BOTAŞ, doğal gaz satış fiyatlarında bugünden geçerli olmak üzere, konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptı.
BOTAŞ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, enerji KİT'lerinde maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasına geçilmesine ilişkin alınan 14 Şubat 2008 tarihli Yüksek Planlama Kurulu Karalı ile 1 Temmuz 2008 tarihinde başlatılan uygulama gereği yapılan hesaplamalar neticesinde BOTAŞ'ın, bugünden geçerli olmak üzere doğal gaz satış fiyatlarında konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Hatırlanacağı üzere BOTAŞ, daha önce, petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak 2009 yılının doğal gaz satış fiyatlarında önemli indirimlerin yapılacağı bir yıl olacağını açıklamış ve yılın ilk indirimini 1 Şubat'tan geçerli olmak üzere sanayide yüzde 18 ve konutta yüzde 17 oranında gerçekleştirmiştir. Bu indirimlerle, doğal gaz kullanan tüketicilerimize bin metreküp başına ortalama 306 TL tutarında bir katkı sağlanmıştır.

BOTAŞ, bir kamu kuruluşu olmasının getirdiği sorumluluk bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüketicilerimize çevre dostu doğal gaz kesintisiz, güvenilir ve en makul fiyatlarla sağlama gayreti içerisinde olacaktır." (Yenişafak)

Doğalgaza yüzde 25'lik yaz indirimi 
 
Doğalgaz satış fiyatlarında indirimler devam ediyor. Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) şubattaki indirimin ardından yeni bir indirime gitti. Düzenlemeye göre konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yapıldı. Botaş'ın Genel Müdürü Saltuk Düzyol, doğalgazda indirimin devam edeceğini söyledi.

Düzyol, yılın ilk 5 ayında bir ev abonesine şubattaki indirimle birlikte 306 TL tasarruf sağladıklarını belirtti. Bir abonenin yılda ortalama 1.200 metre doğalgaz tükettiğini ifade eden Düzyol, "Yıllık olarak da bu durumda yaklaşık 367,2 TL tasarruf sağlanıyor. Ancak maliyetlerdeki düşüş devam ettikçe indirimlere de devam edeceğiz." diye konuştu. İndirimle ilgili olarak Botaş Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, enerji KİT'lerinde maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasına geçilmesine ilişkin alınan 14 Şubat 2008 tarih ve 2008/T-5 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile 1 Temmuz 2008 tarihinde başlatılan uygulama gereği yapılan hesaplamalar neticesinde BOTAŞ'ın, bugünden geçerli olmak üzere doğalgaz satış fiyatlarında konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptığı belirtildi. Genel Müdürlüğün açıklamasında, "Hatırlanacağı üzere BOTAŞ, daha önce, petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak 2009 yılının doğalgaz satış fiyatlarında önemli indirimlerin yapılacağı bir yıl olacağını açıklamış ve bu yılın ilk indirimini 1 Şubat 2009 tarihinden geçerli olmak üzere sanayide yüzde 18 ve konutta yüzde 17 oranında gerçekleştirmiştir." denildi. (Zaman)

DOğalgaza fazladan indirim

BOTAŞ doğalgaz fiyatlarında konutta yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptı. Daha önceki açıklamalarda indirimin yüzde 20 olacağı belirtilmişti. BOTAŞ 1 Şubat'ta da yüzde 18 indirim yapmıştı.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü, doğalgaz satış fiyatlarında bugünden geçerli olmak üzere, konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 indirim yaptı. Daha önceki açıklamalarda indirimin yüzde 20 olacağı belirtilmişti. BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, enerji KİT'lerinde maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasına geçilmesine ilişkin alınan Yüksek Planlama Kurulu Karalı ile 1 Temmuz 2008 tarihinde başlatılan uygulama gereği yapılan hesaplamalar neticesinde BOTAŞ'ın, bugünden geçerli olmak üzere doğal gaz satış fiyatlarında konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: ‘Hatırlanacağı üzere BOTAŞ, daha önce, petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak 2009'un doğalgaz satış fiyatlarında önemli indirimlerin yapılacağı bir yıl olacağını açıklamış ve bu yılın ilk indirimini 1 Şubat'ta sanayide yüzde 18 ve konutta yüzde 17 olarak yapmıştı. Yapılan bu indirimlerle, doğalgaz kullanan tüketicilerimize bin metreküp başına ortalama 306 TL civarında bir katkı sağlandı.' (Star)

Doğalgazda büyük indirim...

BOTAŞ doğalgazda beklenen indirim oranını açıkladı.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü, doğal gaz satış fiyatlarında yarından geçerli olmak üzere, konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptı.

BOTAŞ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, enerji KİT'lerinde maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasına geçilmesine ilişkin alınan 14 Şubat 2008 tarih ve 2008/T-5 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Karalı ile 1 Temmuz 2008 tarihinde başlatılan uygulama gereği yapılan hesaplamalar neticesinde BOTAŞ'ın, yarından geçerli olmak üzere doğal gaz satış fiyatlarında konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 26 oranında indirim yaptığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Hatırlanacağı üzere BOTAŞ, daha önce, petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak 2009 yılının doğal gaz satış fiyatlarında önemli indirimlerin yapılacağı bir yıl olacağını açıklamış ve bu yılın ilk indirimini 1 Şubat 2009 tarihinden geçerli olmak üzere sanayide yüzde 18 ve konutta yüzde 17 oranında gerçekleştirmiştir.

Yapılan bu indirimlerle, doğal gaz kullanan tüketicilerimize bin metre küp başına ortalama 306 TL tutarında bir katkı sağlanmıştır. BOTAŞ, bir kamu kuruluşu olmasının getirdiği sorumluluk bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüketicilerimize çevre dostu doğal gaz kesintisiz, güvenilir ve en makul fiyatlarla sağlama gayreti içerisinde olacaktır.''(Bugün)


Geri Dön