25 / 07 / 2024

Evdeki hesap çarşıya uymadı… Parola önlemi Netflix’e 1 milyon kullanıcı kaybettirdi!

Evdeki hesap çarşıya uymadı… Parola önlemi Netflix’e 1 milyon kullanıcı kaybettirdi!

Avrupa’da yapılan pazar araştırmasına göre ünlü platformun parola paylaşımına karşı yasak getirmesi yarardan çok zarara neden oldu. Platformun, bu yılın başından bu yana sadece İspanya’da 1 milyonu aşkın kullanıcıyı kaybettiği ortaya çıktı.




Bloomberg’in haberine göre, Kantar şirketinin Worldpanel Bölümü küresel içgörü direktörü Dominic Sunnebo, “Netflix’te meydana gelen keskin düşüşün baskıdan meydana geldiği açık. Bu kullanıcıların çoğu ücretli abone olmasa dahi bir milyon kullanıcıdan olmanın Netflix’e büyük bir darbe olduğunu düşünüyoruz” yorumunu yaptı.

ABONELİK İPTALLERİ 3 KATINA ÇIKTI

Yılın ilk çeyreğinde abonelik iptallerinin bir önceki yıla kıyasla 3 katına çıktığı belirlenen Kantar’ın araştırmasına göre,  İspanya’da yaşayan Netflix abonelerinin 10’da 1’i bu yıl abonelikten çıkmayı planladıklarını kaydetti.

Evdeki hesap çarşıya uymadı… Parola önlemi Netflix’e 1 milyon kullanıcı kaybettirdi!

Parola paylaşımına yönelik düzenleme ilk olarak Latin Amerika ülkelerinde başladıktan sonra  Kanada, Portekiz ve Yeni Zelanda’da uygulanmaya balandı.   18 Nisan’da yılın ilk çeyreğindeki kazancını açıklayan Netflix, “Yeni uygulama ve haberleri açıkladğımızda her pazarda bir iptal tepkisine rastlıyoruz. Ücretli üyelik paylaşımı döneminin başlamasıyla birlikte Kanada’da gelir artışı yaşadık” açıklamasında bulundu.

100 MİLYONU AŞKIN KİŞİ NETFLİX’İ KAÇAK KULLANIYOR

Netflix’ten yapılan açıklamaya göre dünya üzerinde 100 milyonu aşkın kişi ödeme yapmadığı bir hesap ile platformdaki içerikleri izliyor.   Ünlü platform, kısa süre önce şifre paylaşımına engel getirdikleri her ülkede büyük bir 'abonelik iptali' dalgasıyla yüz yüze kaldıklarını kaydetti.

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı


Geri Dön