29 / 04 / 2024

Evi eski olana 25 bin TL tadilat desteği!

Evi eski olana 25 bin TL tadilat desteği!

Devlet tarafından yüzlerce farklı sosyal destek, milyonlarca vatandaşa ödeniyor. Bu desteklerden biri de barınma desteği. Eski, bakımsız ve sağlıksız konutlarda yaşayan muhtaç yurttaşlara evlerinin bakım-onarımı için devlet tarafından 25 bin TL'ye kadar destek veriliyor. 



Devletin ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara yönelik sosyal yardımları her geçen gün daha da artıyor. Vatan'da yer alan habere göre, bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sadece geçen sene asker ailelerine, eşi vefat eden kadınlara ve barınma sorunu yaşayan vatandaşlara milyonlarca TL'lik yardım yaptı.

Bu yardımlardan çok bilinmeyen barınma yardımı oldukça dikkat çekiyor. Bakanlık, barınma yardımı kapsamında 2019 yılında 22 bin 413 haneye 80 milyon 120 bin 921 TL katkıda bulundu.
 

Eşyaya kadar destek
 


Dar gelirli vatandaşlara yapılan bu yardımlar ailenin yaşadığı evin daha kullanışlı duruma getirilmesi için yapılıyor ve limiti 25 bin TL'ye kadar çıkıyor. Eski, bakımsız ve sağlıksız konutlarda yaşayan muhtaç vatandaşlara sağlanan yardım, evlerin bakım-onarımı, betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapımı buna ilave olarak da ev eşyası alımını kapsıyor.
 

Kişi başına gelir kriteri 701 lira


 
Barınma yardımı ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların 18 yaşından büyük olması gerekli. Bakılan ikinci koşul da ailenin gelir düzeyi. Bakanlık birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, aile yardımı ödemeleri için hane içinde kişi başına düşen gelirin bu yıl için 701 TL'yi aşmaması gerekiyor.
 
Örneğin 4 kişilik bir ailede 2.804 TL'nin altında gelir söz konusuysa konutun yenilenmesi sağlanıyor. Bu yardımlar için kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvurulabiliyor.

 

Konut alımlarında 28 bin TL devlet desteği!


Geri Dön